Noul sef al Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), secretarul de stat Sorin Marius Crivtonencu, a ajuns ca prin miracol sa ocupe o functie guvernamentala, fiind sustinut oficial de Blocul National Democrat, grupare politico-sindicala nascuta din BNS. Initial, functia fusese destinata presedintei organizatiei de femei a BND, Corina Pacuraru, sotia teparului galatean Maricel Pacuraru.

Dar, in urma dezvaluirilor din Adevarul legate de intentia numirii sale, a fost preferat in final cumnatul megaescrocului. Marius Crivtonencu este fratele Corinei Pacuraru si este implicat in afacerile din zona Brasovului dezvoltate de dubiosul afacerist.

Omul din umbra al BND, Maricel Pacuraru, care a incercat sa forteze mana alegatorilor prin trimiterea unor autobuze cu "observatori" in judetul Teleorman, acolo unde sotia sa a candidat pentru Parlament, este unul din marii devalizatori de banci, dar ocolit continuu de justitia romana.

Megaescrocul Pacuraru a fost implicat in devalizarea Bancii Internationale a Religiilor si a Bancii Dacia Felix, a tepuit Biserica Martirilor Neamului din Timisoara, Sidex Galati, Petrom Vrancea, Freedom Star International Constanta si a fost implicat in multe alte afaceri necurate, fiind unul dintre "clientii" constanti la furturile de combustibili din conductele Conpet.

Fiind urmarit in Galati de creditori, Maricel Pacuraru si-a trimis in 1997 sotia, impreuna cu fratele acesteia, Marius Crivtonencu, la Brasov. Acolo au deschis Genius Grup, firma care s-a ocupat initial cu amenajari interioare, dupa care a inceput sa obtina contracte mari in domeniul comunicatiilor.

Surse din cadrul societatilor lui Pacuraru afirma ca Genius Grup, administrata de Crivtonencu, primea infuzii de capital de la Gitana Trading, firma prin care megaescrocul galatean se ocupa de vanzarea combustibililor furati din conducte.

Astfel, alegerile din 2004 l-au adus pe teparul Maricel Pacuraru in pozitia de a propulsa doua personaje in functii-cheie: pe Vasile Curduman, tot de la BND si complice al lui Pacuraru intr-o afacere de inselaciune, in postul de subprefect al Galatiului, si pe Marius Crivtonencu, ministru secretar de stat la Turism.

O dovada ca noul sef al Turismului ii este dator poate fi si faptul ca prima initiativa a lui Crivtonencu in domeniu este reglementarea bacsisului pentru chelneri, in onoarea cumnatului, fostul ospatar cu zece clase primare, Maricel Pacuraru, ajuns acum mare afacerist si papusar politic.