Burnita si vremea mohorata de afara i-au facut pe contestatarii directorului general al Societatii Romane de Radiodifuziune, Dragos Seuleanu, sa ramana pe la casele lor, doar vreo 40 de partizani ai ideii schimbarii acestuia din functie avand curajul sa infrunte vremea in fata sediului acestei institutii. Protestatarii au fluierat si au scandat sloganuri impotriva sefului SRR.

Intre timp, membrii conducerii SRR se pregatesc sa-i aduca in instanta pe liderii subordonatilor contestatari, care i-au acuzat recent ca ar fi facut politie politica in perioada fostului regim comunist.

Cu toate ca numarul de participanti la protest nu parea sa confirme acest lucru, totusi afluenta la cea de-a doua actiune de acest gen a consemnat o prezenta mai mare de reprezentanti ai SRR decat in urma cu o luna.

Circa 40 de persoane, reprezentanti ai mai multor organizatii neguvernamentale, printre care s-au numarat Asociatia "21 Decembrie 1989", Asociatia Victimelor Mineriadelor 1990-1991, precum si liderii Sindicatului Liber din SRR si ai Federatiei Sindicatelor, ce reprezinta interesele a aproximativ 92% din angajatii SRR, au fluierat, le-au adresat celor de la ferestrele cladirii indemnuri sa

coboare la protest si au scandat sloganuri impotriva lui Dragos Seuleanu: "Jos Seuleanu!", "Comunistule!", "Unde-s banii publici?", "Seuleanu, afara!", "Jos cenzura" sau "Managerul ziarist a ramas tot comunist".

Puterea, criticata pentru tergiversare

Romulus Cristea, presedintele Comitetului de Criza "Actiunea", a declarat ca obiectivele protestului sunt schimbarea Legii de functionare si organizare a SRR si SRTV, in sensul depolitizarii algoritmului existent in Consiliul de Administratie, demisia lui Dragos Seuleanu si o ancheta financiara care sa analizeze modul in care conducerea Radioului a cheltuit banii publici.

El si-a aratat dezamagirea fata de indiferenta manisfestata de catre autoritatile abilitate, criticand politicienii pentru faptul ca "tergiverseaza in continuare" crearea unei comisii de ancheta care sa cerceteze situatia din SRR.

"Protestam tocmai pentru ca nu s-a intamplat nimic", a spus acesta, referindu-se la rezultatele nule ale primului demers, adaugand ca vor continua sa organizeze proteste si in fata TVR, si a parlamentului.

Bogdan Radulescu, reprezentant al Initiativei Profesionale Radio Romania (IPRR) si jurnalist la Radio Romania Actualitati (RRA), l-a acuzat la randul sau pe Seuleanu ca a organizat un seminar la Sala de Conferinte Radio, pe bani publici, fara aprobarea Consiliului de Administratie, pe tema "Europa Centrala si relatiile ei cu Rusia", actiunea constituind de fapt un nou atac la adresa

presedintelui Traian Basescu.

Pay back, marca Seuleanu

In paralel, Seuleanu a precizat ca membrii conducerii SRR despre care s-a spus ca ar fi facut politie politica in timpul comunismului il vor actiona in instanta in nume personal pe Bogdan Radulescu, cel care a venit cu acuzatiile in cauza.

Cu o luna in urma, acesta anuntase ca va trimite CNSAS, SIE si SRI spre analiza o lista pe care figureaza mai multi reprezentanti ai conducerii Radioului, suspectati ca ar fi facut politie politica in timpul regimului comunist. Ulterior declaratiilor lui Radulescu, la solicitarea lui Seuleanu, membrii conducerii Radioului au depus la CNSAS cereri in vederea cercetarii acestor acuzatii.