La Salonul de la Geneva, din martie, constructorul german va prezenta a doua sa gama de monovolume compacte. Mercedes isi dezvolta gama monovolumelor compacte. Dupa Classe A, iata ca si cea denumita B propune un spatiu deosebit calatorilor si bagajelor acestora. La ultimul salon de la Paris, Mercedes a prezentat conceptul Vision B.

Iata ca la citeva luni dupa aceea, acesta a devenit realitate. In aceste conditii, Mercedes Classe B va fi prezentat la Geneva peste doar citeva zile. Pentru noul model, constructorul german a optat pentru un gabarit clasic. Astfel, Classe B masoara 4,27 m in lungime, iar ampatamentul este de 2,77 m.

El poate transporta cinci persoane, volumul de sarcina fiind generos: 544 litri (2.245 litri atunci cind bancheta din spate este rabatata). In spate, spatiul de depozitare se poate mari gratie unui planseu plat, lung de 2,95 m.

Pentru un mai bun comportament la drum, noua masina de familie este dotata cu directie asistata electric, variabila in functie de viteza, precum si cu un tren spate parabolic, care reduce socurile si ofera vehiculului mai multa stabilitate in curbe.

Pe linga deja obisnuitul ESP a fost montat un sistem nou, denumit Steer Control, care are ca scop corectarea asistentei directiei in situatii critice.

Consum mediu de 5,6 litri

Din punctul de vedere al motorizarii, Mercedes Classe B ofera mai multe variante. Exista una a propulsorului, cu sase cilindri, pe benzina, de la 95 la 193 de cai putere. Mult mai puternica versiune B 200 Turbo dispune de un nou motor de 2,0 litri, care dezvolta un cuplu de 280 Nm.

Acesta propulseaza automobilul de la 0 la 100 km/h in 7,6 secunde si permite atingerea unei viteze de 225 km/h. Exista si doua versiuni diesel, de 180 si 200 CDI. Cea mai puternica dintre ele ofera 140 CP pentru un cuplu de 300 Nm.

Echipat cu acest propulsor, automobilul atinge “suta”, cu pornire de pe loc, in 9,6 secunde, viteza sa maxima fiind de 200 km/h. In conditii normale, consumul mediu este de 5,6 litri la 100 km. Aceste doua motorizari sint asociate unei cutii de viteze manuala, in sase trepte.

Exista posibilitatea cuplarii sale la o noua transmisie automata Autotronic, aceasta optiune fiind valabila pentru toata gama.

Scaune din piele si plafon din sticla

Optional, Classe B ofera alte echipamente, precum farurile cu xenon directionabil (Active Light System), climatizare electronica (Thermotronic), scaune reglabile electric si acoperite de piele, comenzi GPS / audio sau plafon panoramic din sticla, ultimul oferind o ambianta deosebita.

Pentru cei cu dare de mina

Mercedes Classe B corespunde unei categorii de automobile din care mai fac parte Ford C-Max, Renault Scenic sau Volkswagen Touran. Fiind opera unui constructor care nu se zgirceste atunci cind realizeaza un vehicul, se pare ca pretul de achizitie al noului model nu va fi unul accesibil oricui.