Inaintea alegerilor generale de anul trecut, presa anunta bucuroasa nevoie mare ca Antonie Iorgovan nu va mai fi pe listele Partidului Social Democrat. Bucuria a tinut vreo doua zile, pana-n momentul in care senatorul-problema a reaparut ca prin farmec pe listele PSD.

In mod normal, avand in vedere imaginea domnului Antonie Iorgovan, acesta n-ar fi avut ce sa mai caute pe listele respective, si cu atat mai putin in Parlamentul Romaniei.

De ce totusi Iorgovan a reaparut pe listele PSD? Raspunsul la aceasta intrebare poate sa fie si raspunsul la intrebarea pe care si-o tot pun Adrian Nastase si compania: de ce a pierdut PSD alegerile? Pentru ca, daca n-a fost in stare sa scape de Iorgovan atunci, n-a fost in stare de nimic nici dupa aceea.

Domnul Adrian Nastase, trimis la dracu’ intre timp de domnul Antonie Iorgovan, are ceea ce merita. Un parlamentar care poate fi numit ceasul-rau al PSD pentru presa si pentru opinia publica. Fostul parinte al fostei Constitutii n-ar aparea intr-o stire pozitiva nici daca ar mai schimba de unul singur inca o data Legea fundamentala a Romaniei.

Se lipesc de dumnealui vestile proaste, stirile proaste, ca marca de scrisoare. Cred ca in momentele mai putin inspirate, gazetarii il suna pe Iorgovan si cu siguranta au un subiect de scandal pentru prima pagina.

Cu atat mai nepotrivita mi se pare pentru PSD initiativa domnului Iorgovan de a cere anchetarea presedintelui Traian Basescu in legatura cu mult mediatizata casa a acestuia. Daca tot voia sa compromita definitiv ideea unei anchete in acest caz, PSD trebuie sa-l roage pe Mischie sa faca declaratia asta, daca se putea cu catusele la maini.

PSD plateste prin prezenta lui Antonie Iorgovan tocmai acel pret de care nu i-a pasat, era un bacsis atunci pentru PSD acel pret pe care credeau ca n-o sa-l plateasca niciodata. Si, din nefericire pentru PSD, nota de plata este abia la inceput.

Vor veni in curand si alte "preturi" de care nu le-a pasat mai-marilor din PSD, fie ca erau la putere, si atunci li s-a parut ca sunt prea mici si nu sunt de "buzunarul" lor, fie ca n-au avut marunt…

Iorgovan, o stire proasta, dar repede ca ma grabesc…