Gazele naturale se scumpesc, de la 1 aprilie, cu circa 25%, si nu cu 20%, cat anunta autoritatile. Pe langa majorarea pretului cu 20%, se adauga TVA, accize si abonamentul la gaze. Tot de la 1 aprilie, se aplica, in premiera, accize pentru gazele naturale si se introduce si abonamentul in tariful la gaze.

Chiar daca ministrul Economiei, Codrut Seres, da asigurari ca abonamentul la gaze "va include si servicii" (adica, populatia va putea sa consume gratuit o cantitate de gaze in fiecare luna, in contul abonamentului - n.r.), acesta este o cheltuiala in plus pentru romani. Astfel, potrivit calculelor unor specialisti in domeniu, pretul gazelor va creste din aprilie cu circa 25%.

"Consumatorii casnici arondati companiei Distrigaz Sud vor achita 211 dolari pentru 1.000 mc, in timp ce clientii rezidentiali ai Distrigaz Nord vor plati 214 dolari pentru aceeasi cantitate de gaze", a explicat, ieri, ministrul Economiei. El a estimat ca valoarea facturii pentru o gospodarie care utilizeaza 2.000 metri cubi pe an va creste cu circa 50 de dolari.