Logitech, liderul mondial in producerea de camere web, a anuntat lansarea Logitech ViewPort AV 100, primul produs al companiei menit comunicarii video la serviciu. Logitech ViewPort AV 100 ofera dezvoltatorilor si providerilor de solutii un echipament versatil, de inalta calitate audio si video, ce serveste ca baza pentru o solutie de comunicare video pe calculator.

Logitech ViewPort AV 100, bazata pe USB, combina o camera video Logitech premium, un microfon integrat care elimina ecourile si casca Bluetooth wireless in aceeasi consola. "Conferinte video se desfasurau de mai multi ani in salile destinate intalnirilor.

Tehnologia nu atinsese insa acel punct unde pretul, calitatea si utilizarea simpla sa faca aceste videoconferinte viabile pentru o utilizare generala pe toate calculatoarele unei companii," a afirmat Gina Clark, director de marketing de produs al diviziei Video Business din cadrul Logitech.

"Situatia se schimba acum odata cu aparitia unor produse versatile, de inalta calitate, la un pret atragator."

Logitech distribuie clientilor activi ViewPort AV 100 impreuna cu software-ul pentru conferinte video Polycom's PVX. Solutia ViewPort/PVX ofera o imagine de 30 cadre pe secunda, o compresie video H.264 apropiata transmisiei tv si un sunet asemanator celui oferit de CD prin utilizarea Polycom's Siren 14 (14 kHz).

Logitech colaboreaza, de asemenea, cu RADVISION si VCON pentru a oferi solutii pentru conferinte video utilizand ViewPort AV 100.

Carcasa acestui produs contine doar doua butoane - unul pentru lansarea aplicatiei pentru conferinta si altul pentru a bloca sunetul si imaginea pentru o intimitate temporara in timpul unei conferinte video. Designul atragator incorporeaza si o husa protectoare ce gazduieste si reincarca casca Bluetooth wireless.

Logitech ViewPort AV 100 ofera optiunea de comunicare prin intermediul microfonului incorporat pentru functiile unei videoconferinte, sau prin intermediul castii cu microfon Bluetooth pentru intimitate si mobilitate sporita.

Logitech ViewPort AV 100 beneficiaza de un unghi de acoperire de 51 grade - mai lat decat al majoritatii camerelor web - permitand utilizatorului sa stea confortabil la birou in timpu