Ministerul rus al Apararii a lansat canalul de televiziune Zvezda (Steaua). Dupa spusele producatorilor, intr-un comunicat de presa, canalul a fost facut pentru a implementa un „sentiment de mindrie nationala in cetatenii tarii“.

Duminica, postul a fost lansat in zona Moscovei, dar se preconizeaza ca pina la sfirsitul primaverii emisia sa se extinda in toate cele 89 de regiuni ale Rusiei.

Armata rusa, decimata de dezertari, sinucideri si alte incidente violente, si-a pierdut din prestigiu. Prin acest post TV se vrea ca tinerii sa isi schimbe conceptia asupra armatei si patriotismului. Din spusele oficialilor, 10% din emisie va fi pe subiecte militare, dar Zvezda se va adresa unui public mai larg, cu emisiuni sportive, educationale si pentru cei mici.

Toate cele patru televiziuni ale Rusiei sint ori controlate, ori dirijate indirect de catre guvern, astfel ca reactia opiniei publice, care spune ca nu mai era nevoie de inca unul, era de asteptat. Directorul postului spune insa ca ei vor spune povestea adevarata, impartiala.