Injuriile proferate de Gigi Becali la adresa ziaristilor pe postul OTV nu i-au sensibilizat pe oficialii de la CNA. Forul condus de Ralu Filip a decis ca televiziunea nu se face vinovata decit de reclama mascata la tutun.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a considerat pozitiva reactia lui Dan Diaconescu, de duminica seara, difuzata la OTV, unde l-a avut invitat pe Gigi Becali, din cauza caruia au plecat din platou doi jurnalisti sportivi.

Conform CNA, Diaconescu a intrerupt de doua ori emisiunea cu pauze publicitare, in momentul in care liderul Steaua i-a jignit pe cei doi jurnalisti, pentru faptul ca nu i-a convenit ce contineau unele articole scrise de ei.

CNA considera ca atitudinea lui Diaconescu este un „succes foarte important“ al Consiliului, pentru ca a reusit sa impuna un model corect de conduita in emisiunile de dezbatere.

Pe de alta parte, Ralu Filip, presedintele Consiliului, considera ca Diaconescu „trece de la sublim la penibil“, aratind ca, dupa ce a dat dovada de profesionalism, intrerupind emisia atunci cind limbajul lui Becali nu a mai putut fi controlat, i-a permis totusi acestuia sa fumeze in timpul emisiunii, lucru interzis prin lege.

Astfel, CNA a decis sa sanctioneze OTV cu somatie publica, pe motive de publicitate mascata la tutun. OTV a primit si o scrisoare de atentionare pentru ca a difuzat, vineri, o conferinta de presa in care Becali a folosit un limbaj la fel de inadecvat.