Dupa ce in ultima vreme s-a tot speculat pe seama transferurilor ce pareau a fi dubioase ale lui Mutu, Marius Niculae si Marica, conducerea dinamovista a prezentat, ieri, pe site-ul clubului contractele de vanzare ale celor trei atacanti.

Mutu a plecat la Internazionale Milano, pe 2 decembrie 1999, contra sumei de 2.100.000 USD. Pe langa asta, clubul italian s-a mai angajat sa organizeze si un amical, care in cele din urma nu s-a mai disputat, insa alb-rosii au mai primit 100.000 USD. Contractul a fost semnat de Cristi Borcea si Vladimir Cohn.

In 2001, Marius Niculae a plecat la Sporting Lisabona pentru 3.000.000 de dolari. De aceasta data a semnat doar Cristi Borcea din partea alb-rosilor. In fine, Ciprian Marica a plecat in martie anul trecut cu doar trei luni inainte de expirarea contractului, gruparea din Stefan cel Mare incasand 1.800.000 de dolari.

De asemenea, in contract mai e prevazuta o clauza prin care Dinamo va mai incasa de la Sahtior Donetk cinci la suta dintr-un eventual viitor transfer al lui Marica. Au semnat, din partea alb-rosilor, Cristi Borcea si Cornel Dinu. Asadar, Dinamo a incasat nu mai putin de sapte milioane de dolari din cele mai importante transferuri facute in ultimii ani.

Numai ca pe langa acestia, gruparea din Stefan cel Mare a mai vandut jucatori ce au adus alte milioane bune. Cu toate acestea, au lipsit cu desavarsire investitiile in jucatori care sa suplineasca lipsa celor plecati.

Spre exemplu, in aceasta iarna Dinamo a platit aproximativ 300.000 de dolari pentru aducerea lui Tibor Moldovan si Adrian Cristea si a mai asigurat o parte din salariile lui Tamas si Zicu care au revenit sub culorile alb-rosii.

In total 500.000 de dolari, adica exact cat a facut imprumutul lui Danciulescu in China. Destul de putin pentru pretentiile unor conducatori ce vor sa ia campionatul si sa acceada in grupele Ligii Campionilor.