Marti, 22.02.2005, Ion Tiriac a iesit in fata presei pentru a anunta ca a facut plangere penala impotriva a doi procurori care i-ar fi incalcat drepturile fiului sau, Ion Ion Tiriac, acuzat de consum si detinere de droguri.

Tiriac tatal a iesit la atac a doua zi dupa ce ministrul justitiei, Monica Macovei, a cerut Parchetului General sa cerceteze daca au disparut probe din dosarul trimis instantei, asa cum a semnalat presa in ultimele saptamani.

Pe de alta parte, atat fostul presedinte Ion Iliescu cat si procurorul general Ilie Botos au recunoscut ca au purtat convorbiri in cursul anului 2004 pe marginea acestui dosar.

Intr-o interventie la Realitatea TV, Ion Tiriac sustine ca impotriva fiului sau s-au coalizat forte oculte si ca este dreptul sau de tata sa intervina la toate marimile Europei, "din Peninsula Iberica pana la granita cu Ucraina" pentru a i se face dreptate, lasand sa se inteleaga ca in joc este pusa finalizarea procesului de aderare a Romaniei la UE.

Culmea "europenismului", omul de afaceri care-i plimba cu elicopterul personal pe Adrian Nastase si pe Mircea Geoana, declara la acelasi post TV ca daca el, Ion Tiriac, ar fi cerut interventia lui Iliescu in favoarea fiului sau, acesta rezolva problema in 24, maximum 48 de ore, si incheie cu o remarca de bun simt: "suntem in Romania"::).

Documente video:

  • Ion Tiriac crede ca daca-i cerea, Iliescu rezolva cazul fiului sau in 24 de ore (Realitatea TV-22.02.2005)
  • Procurorul General Ilie Botos despre interventiile lui Tiriac (Realitatea TV-22.02.2005)
  • Ion Tiriac ameninta cu UE (Realitatea TV-22.02.2005)
    Document audio:
  • Interviu cu Monica Macovei la BBC (23.02.2005)