Ioan Cezar Coraci, vicepresedintele Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), a acuzat Banca Nationala si pe guvernatorul acesteia, Mugur Isarescu, de "manevre care nu reprezinta interesele economice ale Romaniei".

Miercuri, in emisiunea "Punctul pe I", realizata de Dumitrina Galantonu, Ioan Cezar Coraci, vicepresedintele Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), a acuzat Banca Nationala si pe guvernatorul acesteia, Mugur Isarescu, de "manevre".

"Sunt foarte curios cine poate sa castige dintr-o asemenea manevra, pentru ca in afara de speculatori, care nu reprezinta interesele economice ale Romaniei, toata lumea pierde", a declarat Coraci.

El apreciaza ca avem de a face cu un fenomen de instabilitate fara precedent pentru economia romaneasca: "valorizarea leului, care nu este un fenomen constant, nu ne aduce momentan nimic bun. Variatii in decurs de cateva luni ale monedei nationale sunt cu mult peste marja de castig.

In nici o tara din lume, banca nationala nu face o politica contrara intereselor economiei si industriei autohtone".

Coraci il intreaba retoric pe guvernatorul BNR "cum se face calculul pretului de cost? Pentru ca aceasta apreciere a leului nu a adus scaderea pretului la materiile prime, la gazele naturale si mana de lucru."

Cezar Coraci concluzioneaza ca ne aflam in fata unei "incarcari artificiale a leului care nu face decat sa ruineze, in pragul integrarii, economia romaneasca".