Pentru ce este bun cardul bancar? 92 la suta dintre romani ar raspunde: pentru incasarea salariului. Desi bancile se straduiesc sa diversifice oferta si sa usureze munca clientilor, atunci cand vine vorba de plati, putini sunt cei care se incumeta sa utilizeze cardurile.

Desi numarul si valoarea tranzactiilor au crescut in 2004 fata de 2003, numarul romanilor care-si achita facturile si taxele catre stat prin card a scazut cu 10 la suta.

La romani, tot coada la ghiseu este la moda. Atunci cand vine vorba de plati, cardul este foarte rar o optiune. Mai mult de atat, numarul celor care-si achita facturile cu cardul a scazut fata de 2003 cu 10 la suta. de cele mai multe ori, romanii folosesc acest cartonas cu valoare pentru a-si retrage banii de la salariu.

Mai exact, 92 la suta dintre romani merg la bancomat doar ca sa-si umple buzunarele cu bani.

Banca Nationala a Romaniei a observat, totusi, o crestere cu 46 la suta a valorii tranzactiilor. Banca Nationala a Romaniei crede ca numarul celor care utilizeaza cardurile pentru plata unor servicii este mic pentru ca procedura prevazuta pentru plata facturilor este greoaie.

In plus, numarul aparatelor puse la dispozitia romanilor este destul de mic. Bancile comerciale sunt si ele surprinse de rezultatul statisticillor.

Geo Bavro banca comerciala:

,,Marea majoritate a bancilor nu au comision pentru emitere de carduri, de gestiune anuala, nici daca se fac tranzactii in aceeaiasi retea de banci nu se percep comisioane sau ele au valoarea modica.

Romanii vor fi si mai bulversati in privinta cardurilor, atunci cand va intra pe piata leul greu.