Anul trecut, dupa arestarea fratilor Ion si Vasile Balint, cunoscuti in lumea interlopa drept Nutu si Sile Camataru, patronul Stelei, Gigi Becali, a dat un recital al declaratiilor.

In luna august, Becali spunea: "Nu-i cunosc pe fratii Camataru!".

In septembrie: "Da, il cunosc pe Nutu, dar mai bine il stiu pe fratele sau, Sile. Nu am luat bani de la ei, dar am facut niste acte de vinzare-cumparare".

In fine, in octombrie: "Da, am imprumutat 30.000 sau 50.000 de dolari, maximum 100.000 de dolari de la ei. Luam 100.000 de dolari si ii dadeam inapoi peste doua-trei zile".

Schimbarile de atitudine ale patronul Stelei erau provocate de desele sale vizite la Parchet, in timpul carora, pus in fata declaratiilor fratilor Balint si ale altor martori, Becali nu putea nega legaturile sale cu cei doi interlopi.

Juca poker cu Nutu

Avocatul fratilor Balint, Mihai Costea, a confirmat ieri dezvaluirea Gazetei: "Da, stiu ca Becali a fost acolo. Dosarul stagneaza insa momentan"

Tot in octombrie, dupa ce Gazeta a dezvaluit ca Becali are, de fapt, datorii de doua milioane de euro la Ion si Vasile Balint, seful din Ghencea explica: "Pe Sile l-am vazut de doua ori in viata mea, iar cu Nutu vorbeam la telefon o data la doua-trei luni pentru a imprumuta niste bani".

Gazeta a descoperit insa ca nici atunci Gigi Becali nu a spus adevarul, el vizitindu-l des pe Nutu Camataru la ferma acestuia, situata in cartierul Ferentari.

Motivul vizitelor? Becali, Nutu Camataru si alti prieteni de-ai interlopului jucau poker, iar patronul Stelei imprumuta bani pe loc, la masa, de la camatarul Nutu!

Cu ocazia uneia dintre aceste vizite, pe 7 ianuarie 2002, de ziua onomastica a lui Ion Balint, Gigi Becali a fost martor la tentativa de asasinare a lui Nutu.

Surse apropiate fratilor Balint sustin ca actiunea ar fi fost pusa la cale de oamenii altui cap al lumii interlope, Nicu Gheara! Declaratiile lui Nutu Camataru, Gigi Becali si ale celorlalti martori implicati in aceasta poveste i-au determinat pe procurori sa separe cazul de dosarul in

care fratii Balint erau acuzati de proxenetism, tilharie, santaj si inselaciune.

Dosarul va fi trecut la crima-organizata si va fi anchetat incepind de luna viitoare. Declaratiile lui Nutu si marturiile altor persoane aflate de fata sint socante, conturind mediul in care se invirtea patronul Stelei.

"Ma aflam in casa cu Gigi Becali si cu alti prieteni si jucam poker. Am vazut la un moment dat pe ecranele legate la camerele de supraveghere doi indivizi care se invirteau in curte, in jurul masinii. Am iesit repede afara, impreuna cu prietenii mei si i-am capturat.

Erau moldoveni si se pregateau sa puna grenade sub masina mea. Probabil s-au gindit ca nu sint atent, ca o sa beau de ziua mea, dar eu nu bausem.

Le-am promis cite 5.000 de dolari ca sa-mi spuna cine i-a trimis si, intr-un tirziu, mi-au zis ca i-a trimis Scali", este declaratia lui Nutu Camataru din luna decembrie 2004, relatata pentru Gazeta de surse din Parchet.

Marin Alexandru, zis si Scali, lucrase pina in 2002 pentru Nutu Camataru, insa fusese racolat intre timp de Nicu Gheara, fara stirea lui Ion Balint.

Tot Nutu continua: "I-am pus pe moldoveni sa-l sune pe Scali si sa-l cheme la benzinaria OMV de la Cimitirul Bellu, la intersectia cu Giurgiului, spunindu-i ca au rezolvat treaba. Am mers acolo, l-am asteptat, dar cind a venit, Scali m-a vazut si a rupt-o la fuga".

Varianta neoficiala, povestita de martori oculari, este insa alta: "Nutu l-a prins pe Scali la benzinarie si l-a adus la ferma lui, unde la subsol are un beci. La sfatul lui Gigi Becali, a sunat citiva ziaristi care au venit ca martori la judecata.

Scali a fost batut, iar la un moment dat, oamenii lui Nutu au adus-o de acasa pe nevasta lui Scali. Nutu ii pusese gind rau de mult si a violat-o in fata sotului ei", a povestit un martor, sub protectia anonimatului.

Urmarile cazului

Ulterior, cele 10 grenade antitanc si cele 12 capse de detonare luate de la moldoveni au fost puse intr-o sacosa de rafie de catre oamenii lui Nutu si lasate intr-o parcare din fata Garii de Nord, unde a doua zi au fost gasite de un trecator si predate la politie.

Dupa citeva saptamini, sotia lui Scali s-a aruncat de la balconul locuintei si a murit. Politia a deschis o ancheta, banuind, ca de fapt femeia a fost aruncata pe geam, insa a sistat cercetarile din lipsa de probe.

In fine, implicarea lui Gigi Becali in caz se opreste la momentul aducerii lui Scali in beci. El a recunoscut in fata procurorilor doar faptul ca se afla in casa cu Nutu Camataru si cu alte persoane in momentul in care moldovenii intentionau sa monteze grenadele!

Razbunarea lui „Scali”

Un alt personaj aflat de fata la prinderea lui "Scali" este Silviu Dudita zis si "Fluturica", unul dintre oamenii de incredere ai lui Nutu Camataru si angajat la vremea respectiva la firma de bodyguarzi VVT, apropiata lui Gigi Becali.

"Fluturica" este celebrul personaj care a batut un fan al Stelei patruns pe gazonul din Ghencea in timpul unui meci. La doua luni dupa cele intimplate in pivnita lui Camataru, "Scali" a tras 10 cartuse cu pusca cu alice dupa jeepul Toyota al lui "Fluturica", in plina strada, fara insa a-l rani.

Politia nu a facut atunci legatura intre cele doua cazuri.

Gigi Becali: „Sint minciuni!”

Gazeta Sporturilor - Domnule Becali, va mai aduceti aminte noaptea de 7 ianuarie 2002?

Gigi Becali - ... Nu inteleg...

Gazeta Sporturilor - Erati acasa la camatari, jucati poker, cind doi moldoveni au vrut sa puna grenade sub masina lui Nutu.

Gigi Becali - Ba, nu va e rusine?! Sint niste minciuni! Niste minciuni! Eu... poker, niciodata! Nutu nici nu stie (se intrerupe)... nici nu stiu daca stie poker.

Gazeta Sporturilor - Dar de unde stiti asta?

Gigi Becali - (Tipa nervos) Dar ce te intereseaza pe tine? Du-te, ma, in p... mea!

Gazeta Sporturilor - Ati fost acasa la Nutu?

Gigi Becali - Cine esti tu, ba, anchetator? Sa-mi sugi p...!

Gazeta Sporturilor - Dar ati recunoscut prezenta acolo in fata procurorilor...

Gigi Becali - Scrieti, ba, ce vreti! Mi se rupe.

Razboiul dintre Camatari si Gheara

Fratii Ion si Vasile Balint, zisi si Nutu si Sile Camataru, sint doi cunoscuti capi ai lumii interlope. Arestati la mijlocul anului trecut, cei doi sint acuzati de proxenetism, tilharie, santaj si inselaciune.

Ei sint dusmani declarati ai lui Nicu Gheara, un alt personaj important din subteranele Bucurestiului, conflictul declansindu-se in momentul luptei pentru controlul complexului comercial Niro, in anii '90.

„Becali imprumuta milioane de dolari”

Gazeta Sporturilor a intrat in posesia unor declaratii despre relatiile dintre interlop si Gigi Becali date procurorilor de Elena Cerga, o prostituata aflata in sfera de influenta a lui Nutu Camataru

"Gigi Becali ia bani cu milioanele de la Nutu. Ia cite un milion de dolari, cite 500.000..."

"Ii da inapoi pentru ca are terenuri. Vinde cite un teren si-i da banii inapoi"