Procurorul general al Romaniei sustine ca a detinut informatii conform carora Ion Tiriac urma "sa atace" Parchetul pentru anumite interese "obscure" legate de dosarul "Cocaina". "Dupa ce am primit nu numai de la Presedintie, am primit de la mai multe surse, inclusiv de la serviciile speciale...

De demersurile facute de Ion Tiriac in care urma sa atace Parchetul pentru anumite interese obscure vizavi de aceasta cauza.

Am primit aceasta informatie ca domnul Tiriac afirma in diferite medii internationale ca este vorba de un interes ocult pentru a-i submina familia, pentru a-i lovi imaginea, pentru a forta, intr-un fel sau altul, acuzarea fiului dumnealui", a precizat Ilie Botos, citat de Rador.

De asemenea, Ilie Botos sustine ca a primit semnale de la administratia prezidentiala referitor la demersurile facute de Ion Tiriac, in momentul retinerii fiului sau: "Eu am primit semnale de la administratia prezidentiala, cand a fost vorba de retinerea lui Tiriac Ion Ion pentru activitati infractionale in aceasta cauza, prin care ni s-au semnalat foarte clar demersurile facute de domnul Ion

Tiriac la anumite foruri internationale, inclusiv pe langa doamna Emma Nicholson, si pe alte. Deci, am fost sunat si informat de toate aceste probleme, legate de demersurile facute de Ion Tiriac pe plan extern". Totusi, Botos considera ca aceste demersuri nu reprezinta un amestec in actul de justitie: "Din punctul nostru de vedere, nu era nici un fel de amestec.

Domnul Ion Tiriac isi facea demersurile in vederea apararii".

Totodata, Ilie Botos a afirmat ca desi a fost sunat de Ion Iliescu acesta nu i-a cerut nici o solutie legata de dosarul in care era implicat fiul lui Ion Tiriac. "Nu ne-a cerut absolut nici un fel de solutie. Singura problema era, in momentul respectiv, inchiderea Capitolului 24", a declarat, citat de Rador, Ilie Botos.

De asemenea, Botos respinge ideea potrivit careia discutia cu fostul sef al statului ar fi determinat schimbarea orientarii Parchetului in legatura cu incadrarea lui Tiriac.