Primul buletin medical despre starea de sanatate a Papei Ioan Paul al doilea va fi emis abia vineri dimineata. Joi dimineata, Suvernaul Pontif s-a simtit rau si s-a luat decizia sa fie internat de urgenta la spitalul Gemelli din Roma, de unde fusese externat la 11 februarie.

Spitalul Gemelli a precizat ca este intotdeauna pregatit pentru primirea Sfantului Parinte. Purtatorul de cuvant al Vaticanului, Joaqin Navarro-Vals, a declarat ca Papa a fost internat pentru a primi asistenta specializata si pentru a fi supus unor teste medicale amanutite.

Desi oficiali de la Vatican anuntau ca Papa se simte bine si ca se reface dupa cele 10 zile petrecute in spital, acum Suvernaul Pontif se confrunta din nou cu probleme respiratorii si febra. Papa Ioan Paul al doilea a reusit duminica sa rosteasca in intregime mesajul adresat credinciosilor din Piata Sfantul Petru.

Miercuri insa, o premiera pentru Vatican, Sfantul Parinte a acordat audiente prin videofon. Mai mult, acestea au durat numai 25 de minute, si nu aproape 90 cat tineau de obicei. Sfantul Parinte, in varsta de 84 de ani, sufera de maladia Parkinson, iar o gripa puternica i-ar putea fi fatala.

Milioane de credinciosi din intreaga lume se roaga pentru sanatatea Suveranului Pontif, mesagerul pacii in lume.