Sambata, 26 februarie 2005, ora 11:00 are loc lansarea primei traduceri integrale in limba romana a lucrarii Trucuri si tehnici din „teatrul oprimatilor” semnata Augusto Boal, fondatorul metodei Teatru Forum. Aceasta initiativa face parte din programul Arta pentru Schimbare Sociala (Art for Social Change), cofinantat de Fundatia Culturala Europeana si implementat in Romania de Fundatia CONCEPT.

Teatrul Oprimatilor – Jocuri si exercitii pentru actori si non-actori

Lansarea va avea loc in Sala Colosseum a Palatului Bragadiru, Calea Rahovei nr. 153 - 157, Sector 5 (langa Palatul Parlamentului).

Conferinta va marca, de asemenea, incheierea workshop-ului de Teatru Forum, sustinut de Roberto Mazzini, trainer experimentat in aceasta metoda, de la Teatro Giolli - Centro di Ricerca su TdO e Conscientizzazione din Italia.

Roberto Mazzini detine doctoratul in psihologie la Universitatea Padova, este autorul a numeroase articole si studii in domeniu, a participat la workshop-uri conduse de Augusto Boal la Centrul Teatrului Oprimatilor si este membru fondator al Asociatiei de Cercetare si Experimentare a Teatrului Oprimatilor – GIOLLI.

Vor raspunde intrebarilor dumneavoastra:

• Oana Mateescu – Manager Relatii Publice, Fundatia CONCEPT

• Anca Rotescu – Coordonator proiect, Fundatia CONCEPT

• Roberto Mazzini – Trainer in metoda Teatru Forum, Teatro Giolli, Italia

Conferinta de presa va fi urmata de o demonstratie de Teatru Forum a participantilor la workshopul in metoda Teatru Forum, organizat de Fundatia CONCEPT in perioada 23 – 26 februarie 2005.

Metoda Teatru Forum a fost utilizata de Fundatia CONCEPT in cadrul campaniei NU DA SPAGA pe parcursul caravanei de spectacole pe tema coruptiei mici. Aceasta metoda este practicata deja in peste 70 de tari si apartine domeniului artelor participative, fiind folosita in contexte si pentru probleme dintre cele mai diverse, care afecteaza diferite categorii profesionale sau chiar sociale.

Scopul principal al metodei Teatru Forum este de a ajuta persoanele confruntate cu diverse probleme sa-si construiasca propriile metode de actiune pentru viitor. Conceptele de baza urmaresc sa stimuleze dorinta indivizilor de a transforma si de a exersa capacitatea innascuta a fiecarei persoane de a se exprima prin mijloace artistice.

Aceasta initiativa face parte din programul Arta pentru Schimbare Sociala (Art for Social Change), cofinantat de Fundatia Culturala Europeana si implementat in Romania de Fundatia CONCEPT.

Va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra pana vineri, 25 februarie 2005, ora 12:00, la telefon 021-311 12 52 sau 313 24 08, persoana de contact: Monica Cugler, e-mail mcugler@concept.ro