Cunoscutul om de afaceri Silviu Prigoana isi dezvolta din ce in ce mai mult afacerile in mass-media. Pe data de 15 martie, el va da drumul posturilor Meteo TV si Sigma TV, dupa ce a lansat, cu ceva vreme in urma, postul de muzica Taraf TV. Pentru ca afacerile cu televiziunile se prevad a fi de viitor, Prigoana lanseaza un post… si in America.

"Pe 1 mai deschid la Chicago o televizune cu asociatul si prietenul meu Adrian Tarau. Acesta este un proiect privat cap-coada, fara ajutorul vreunui guvern sau fundatii", ne-a marturisit Silviu Prigoana.

Un alt proiect care urmeaza sa fie demarat de omul de afaceri este o firma de productie tv, bazata in speta pe documentare. "Este un proiect vechi, firma existand inca de anul trecut, daca nu ma insel. Sunt asociat cu Robert Turcescu la aceasta firma de productii documentare. Nu vom face insa numai materiale de acest gen, ne vom ocupa de tot ceea ce inseamna audio-video.

Ne vom axa, in special, pe documentarele pentru televiziune, care vor cuprinde intre 500 si 1.000 de episoade, dar si altele, gen Discovery, de trei-patru episoade", ne-a mai spus Prigoana.

«Ziaristul 100%», la scoala in America

Robert Turcescu a primit din partea Guvernului American o bursa International Visitors. Timp de trei saptamani, el se va afla in Washington, New York, Seattle si Boston, unde se va intalni cu oameni politici, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si ai institutiilor statului american.

Intrebat daca i-a sponsorizat in vreun fel plecarea lui Turcescu in America, Prigoana ne-a raspuns ca "un om precum Turcescu nu are nevoie de nici o sponsorizare ca sa plece in America.

Cum as fi putut eu sa-l ajut? Sa-i dau 100 de euro pentru biletul de avion, sa fim seriosi?! A, daca o sa fie vreodata nevoie, sigur ca am sa-l ajut, pentru ca, pe langa faptul ca-mi este asociat, imi este si prieten".

Turcescu, acasa la Prigoana?

Si daca tot ne-a spus ca ii leaga o relatie de prietenie, Prigoana a adaugat: "In cazul in care Turcescu va ajunge la Chicago, probabil ca va sta intr-unul dintre cele doua apartamente ale mele, ca doar n-o sa dea 500 de dolari la hotel?!".

"Turcescu va fi lector la scoala de jurnalism pe care o voi deschide in jurul datei de 15 martie. Cursantii vor face practica in cadrul postului Sigma TV si vor lucra astfel in televiziune, nu vor simula meseria pentru care urmeaza sa-si ia atestatul. Diplomele pe care le vor obtine vor fi avizate de Ministerul Invatamantului", ne-a mai spus Prigoana.

Presa, o materie din ce in ce mai favorita

De cealalta parte, cunoscutul jurnalist Robert Turcescu neaga orice asociere a sa cu numele lui Silviu Prigoana. "Eu cu Silviu Prigoana am incercat la un moment dat sa deschidem o firma care sa se ocupe de productii de filme documentare. Aceasta si-a suspendat activitatea si prin urmare nu sunt asociat cu Silviu Prigoana si nu facem afaceri impreuna.

Intrucat proiectul nu a intrunit anumite criterii, el nu exista, este suspendat. Dar aceasta firma nu a produs nimic, deci noi nu am facut afaceri impreuna. Am semnat niste acte prin care nu mai doresc sa colaborez, deci m-am retras.

La ora actuala am propria casa de productie, care se numese "RT Media Comunications", care va produce peste o luna o noua emsiune prezentata de Carmen Bruma, pentru Realitatea TV, numita «Cruciada»". Cat despre proiectul cu noua scoala pe care urmeaza sa o deschida Silviu Prigoana, Turcescu ne-a marturisit: "Va fi o scoala de presa, care va oferi atestate profesionale.

Este adevarat ca am primit o oferta si momentan mi-am dat acordul de principiu ca voi preda cursuri de talk-show si televiziune. Insa nu am semnat nici un contract. Voi accepta doar daca scoala va primi toate avizele de care are nevoie".

De asemenea, Turcescu a insistat in dorinta de a nu i se asocia numele cu cel al anumitor persoane. "Eu sunt o persoana corecta, care nu a fentat niciodata legea si nu vreau sa-mi asociez numele cu al unor persoane care au avut vreodata astfel de probleme. Nu vreau sa-mi leg numele de zona aceasta. Nu vreau sa fiu asociatul unei astfel de imagini", a incheiat el.