Aspirantii la Casa Alba pentru 2008 au inceput sa ia pozitie, in frunte cu Hillary Clinton, in atentia mass-media.

Sistemul alegerilor primare americane ii determina pe posibilii aspiranti la Presedintia americana sa inceapa din timp strangerea de fonduri, contactarea colaboratorilor si conferintele-maraton in statele-cheie. In realitate, au ramas mai putin de trei ani pana la alegerile primare.

In tabara republicana, cursa a inceput din momentul in care vicepresedintele Dick Cheney, sexagenar si cardiac (a suferit mai multe infarcte), a aratat ca va abandona cariera politica o data cu sfarsitul celui de-al doilea mandat al lui Bush, lasand astfel "Grand Old Party" fara un candidat natural.

S-a ajuns pana acolo incat republicanii se gandesc cu voce tare la o posibila candidatura a actualei sefe a diplomatiei, Condoleezza Rice. Ea ar fi prima femeie si, in plus, prima persoana de culoare candidata la Casa Alba. Este binevenita, mai ales ca democratii au si ei o femeie in cursa pentru Casa Alba, senatorul de New York Hillary Clinton.

In tabara republicana, favorit este deocamdata senatorul de Arizona John McCain, neagreat de aparatul de partid din cauza dispretului pentru disciplina de partid.