La Dinamo, actiunea prin care clubul de fotbal va ajunge pe mina a sapte oameni de afaceri (Nicolae Badea, Gigi Netoiu, Cristi Borcea, Vladimir Cohn, Vasile Turcu, Karimzadeh Bagheer si Florin Busca) intra intr-o noua faza. Pe 1 martie, acestia urmeaza sa cumpere, in circuit inchis, titluri de credit, care mai apoi se vor transforma in actiuni.

Si administratorul-delegat Cornel Dinu detine astfel de titluri, dar intr-un procent simbolic. Sotia “Procurorului”, Silvia, anticipa de-cum citiva ani situatia actuala de la Dinamo: “Cei din conducerea clubului vor sa bage clubul in faliment, iar apoi sa puna mina pe el!”.

Primul pas spre formarea societatii pe actiuni s-a derulat in luna noiembrie a anului trecut, cind au fost emise primele titluri de credit, in valoare de aproximativ 50.000 de euro. Cea de-a doua etapa, si cea mai importanta, se va derula pe 1 martie.

Clubul din Soseaua Stefan cel Mare va emite atunci titluri de credit valorind trei milioane de euro! Nici atunci, si nici acum, aceste titluri nu sint destinate celor din afara clubului. Cei care vor cumpara titlurile le pot pastra, acestea urmind sa se transforme in actiuni, sau, daca vor decide sa le vinda, se vor alege cu o dobinda de sase la suta. Nimeni nu iese in pierdere.

Afacere cu iz intern. Oamenii de afaceri de la Dinamo au avut grija ca nimeni sa nu le strice socotelile. Astfel, s-a decis ca titlurile de credit sa poata fi cumparate doar de catre fondatorii clubului. Presedintele Nicolae Badea a confirmat ieri ca titlurile nu vor fi emise intr-o oferta publica. “Conform statutului, doar cei din conducere pot cumpara titlurile de credit.

In acest moment sint sapte persoane care doresc sa devina actionari la club. Daca doi sau mai multi dintre acesti oameni de afaceri se vor retrage, abia atunci locul lor va fi luat de alte persoane. Daca unul dintre cei sapte se retrage pe parcurs, actiunile acestuia se vor imparti in mod egal celorlalti”, spune unul dintre initiatorii proiectului.

Si Cornel Dinu este tentat sa continue cursa de cumparare a titlurilor de credit. In spatele “Procurorului” se afla, se pare, un grup de investitori italieni, in numerele carora oficialul dinamovist va achizitiona titlurile.

Lupescu: “Unde sint banii din ultimii sapte ani?”

Ionut Lupescu, fost jucator emblematic al “ciinilor rosii”, acuza lipsa de transparenta in procesul de transformare a clubului Dinamo in societate pe actiuni. “Emiterea titlurilor de credit trebuia sa fie o treaba transparenta. Sa fie anuntata din timp...

Acum, conducatorii spun ca o iau de la zero in formarea societatii pe actiuni, dar unde sint banii care au intrat in club in ultimii sase-sapte ani? Cine i-a luat? Oricum, atita vreme cit este actuala conducere la Dinamo, eu n-am de gind sa cumpar actiuni”, a declarat Lupescu, cel mai dur critic al actualei stari de lucruri de la “taraba” FC Dinamo.

“Daca pe 1 martie ar fi fost o oferta publica, am fi anuntat-o. E mult mai complicat subiectul, ca sa-l expediem la telefon! Lupescu si altii ca el ar fi aflat despre ceea ce se intimpla cu titlurile de credit daca ar fi contactat societatea care se ocupa la Dinamo de astfel de tranzactii. In privinta titlurilor de credit, exista o oferta scrisa, nu vorbita...

Daca Lupescu vrea sa afle unde sint banii, sa vina la club si sa ma intrebe pe mine! Pe cine intreaba el acum? Asa, si eu imi pun intrebari despre tot felul de lucuri...”, a fost raspunsul lui Nicolae Badea, presedintelele Consiliului Director la FC Dinamo.