"Piscina imi trebuie mie? Eu n-am bani sa mut Senatul si ma gandesc la piscina?". Asa a comentat, ieri, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, anuntul omologului sau de la Camera Deputatilor, Adrian Nastase, primul care a sustinut ca piscina de la subsolul Palatului Parlamentului, care a inghitit in mod misterios 13,7 miliarde de lei din bani publici, este a senatorilor.

Vacaroiu a precizat ca Biroul Permanent al Senatului nu a discutat niciodata despre amenajarea vreunui centru de recreere, cu piscina, in noul sediu de la Palatul Parlamentului si ca nici nu este de acord cu un asemenea proiect. "Cred ca, cu o podea pusa acolo, piscina asta ar fi un sediu excelent pentru arhiva, pentru care, oricum, nu aveam spatiu", a adaugat Vacaroiu.

El a precizat ca va cere Camerei Deputatilor explicatii in legatura cu cele aproape 14 miliarde de lei cheltuite pentru amenajarea acestei piscine, mai ales ca Senatul a fost implicat in acest scandal fara nici o vina. Pentru chestorul Senatului, pesedistul Antonie Iorgovan, lucrurile nu stau asa simplu: "Este o diversiune aruncata spre Senat.

Aici este Iorgovan, este Oprescu si toti contestatarii lui Nastase". Vicepresedintele Senatului, Radu Berceanu, a afirmat, ieri, ca este convins ca presedintele acestei institutii, Nicolae Vacaroiu, stia de faptul ca la Palatul Parlamentului se construieste o piscina pentru senatori. "Va trebui sa raspunda pentru banii cheltuiti in fata senatorilor si a opiniei publice", a declarat Berceanu.

Acesta a spus ca noul secretar general al Senatului, Dan Vasiliu, care este vicepresedinte PD, va verifica atat cheltuielile pentru construirea piscinei, cat si alte achizitii ale Senatului din ultimii patru ani.

Radu Berceanu a mai precizat ca si secretarul general al Camerei Deputatilor, Mihai Unghianu, este responsabil pentru investitiile facute in aceasta piscina, intrucat "dirija banii si facea receptia".