Fosta purtatoare de cuvant a Ministerului Afacerilor Externe, Gilda Lazar, a fost atacata si jefuita, miercuri seara, in fata locuintei sale din Capitala. Victima isi parcase masina, un BMW X5, in fata locuintei, in jurul orei 20. In timp ce se indrepta spre scara blocului, Gilda Lazar si-a dat seama ca uitase ceva in masina si a revenit in parcare.

In acel moment, asupra ei s-au napustit doi indivizi, care au lovit-o violent, au trantit-o la pamant si au incercat sa-i smulga geanta din mana. Desi victima a opus rezistenta, atacatorii au reusit sa-i fure geanta si au fugit. Apoi s-au urcat intr-un autoturism Audi argintiu, cu numarul B-57-CIB.

La volanul masinii era Cibi Cristian Stefan, 26 ani, unul dintre locotenentii temutului hot de limuzine Radu Bolgiu, zis "Robocop". Acesta a demarat in tromba, incercand sa dispara pe strada Alexandru Sihleanu. Fiul Gildei Lazar, Mihnea, in varsta de 22 de ani, care era in drum spre casa, a reusit sa-i observe pe talharii care ii jefuisera mama.

El a pornit in urmarirea lor, la volanul unui Audi A4. Dupa o urmarire de cateva sute de metri, Mihnea a reusit sa ajunga din urma masina lui Cibi, in timp ce acesta se pregatea sa vireze pe strada Sfantul Stefan, sector 2. Alte trei masini, parcate in zona (doua Dacii si o Skoda) au fost avariate, in urma coliziunii puternice.

Cibi a ramas blocat in masina, in stare de soc, dupa ce s-a declansat air-bag-ul de la volan. Complicii sai au reusit sa dispara, coborand din Audi si fugind printre blocuri. Unul dintre ei a aruncat geanta furata, in care se aflau 23 milioane lei si documente. Un echipaj al Sectiei 10 a ajuns in scurt timp in zona, retinandu-l pe Cibi Cristian.

Acuzat de complicitate la talharie, tanarul a fost retinut si incarcerat in arestul sectiei. Surse judiciare ne-au declarat ca Cibi, infractor "cu experienta", a refuzat sa coopereze cu anchetatorii, cerand sa vina un avocat si a negat ca ar fi fost implicat in jefuirea Gildei Lazar.

Apropiat al lui Radu Bolgiu si bun prieten cu alti renumiti hoti de limuzine din Capitala (Hudac Lucian, Iancu Leonard, Cezar Muresan s.a.), Cibi a mai fost cercetat si condamnat, pentru furturi de masini. In urma cu cateva zile, masina sa fusese data in urmarire de politie, dupa ce politistii au aflat ca a fost folosita de o banda de hoti la furtul unui BMW X5.

Judiciaristii Sectiei 10 continua cercetarile, pentru identificarea si prinderea celor doi complici ai lui Cibi, impreuna cu care acesta a jefuit-o pe Gilda Lazar. In aceeasi zi in care Cibi Cristian a fost prins, in arestul Politiei Capitalei a ajuns si fratele sau, Mihai, dat in urmarire pentru executarea unei pedepse cu inchisoare de trei ani, sub acuzatia de talharie.