Deputatul Vasile Puscas a declarat ieri, la Cluj, ca grupul care a declansat dezbaterea despre reformarea partidului il vrea pe liderul ardelean Ioan Rus presedinte al PSD. Puscas refuza sa discute doar despre doua candidaturi traditionale la virful partidului, pentru ca Iliescu si Nastase s-au pronuntat in favoarea reformarii partidului, dar nu au aratat directia reformei si resursele.

„Daca iau materialele pe care le-au prezentat in Biroul Executiv, ambii s-au pronuntat pentru reforma. Ceea ce lipseste inca este sa vedem si bine exprimata directia reformei si resursele. In mod sigur, Grupul de la Cluj il va sustine pe Ioan Rus la functia de presedinte al PSD, daca isi va depune candidatura“, a spus Puscas.

„Stiti cum e in Ardeal: intri mai greu“

Intrebat de ce Rus ezita sa-si anunte candidatura pentru aceasta functie, Puscas a replicat ca liderul clujean asteapta intii sa fie stabilite toate detaliile privind aceste functii despre care s-a vorbit in ultima vreme. „Rus asteapta sa vada acel «job description». Vrea sa vada exact cum va fi statutul si cum vor functiona institutiile din partid, sustinerea, fisa de lucru a postului.

Cel putin Rus are un suport de invidiat, reprezentativitatea exista, competenta cred ca a dovedit-o. Stiti cum suntem in Ardeal, intri mai greu. Exista diferite puncte de vedere privind aceste lucruri, care vor fi discutate la Delegatia Permanenta si Biroul Executiv de saptamana viitoare“, a mai spus deputatul.

Intrebat daca Rus ar putea prelua simpatizantii lui Nastase, acesta fiind intr-un bombardament continuu care-i erodeaza imaginea, Puscas a declarat ca ceea ce intereseaza este ca noul lider al PSD sa nu vina doar cu carisma, ci si cu un program clar, inclusiv cu resursele umane si politice de sustinere. „Aici totul se joaca acum.

Daca vrem sa facem o evaluare, nu ar strica un sondaj, sa vedem cum arata liderii ca urmare a acestei dezbateri. Noi am pus ceva pe masa pentru o competitie, nu regionala, ci nationala. Un sondaj se va face probabil intre ultimul birou politic si congres“, a presupus vicepresedintele PSD.