Publicul de la Scala din Milano, dar si cel de la Bucuresti, l-au aplaudat dupa senzationalele sale concerte la tambal. A colaborat cu titani precum Chick Corea si Nina Simone, a facut din muzica tiganeasca traditionala o carte de vizita care i-a asigurat accesul in lumea elitelor internationale.

In vara acestui an, semnand un contract cu Sony Music, va pleca pentru 5 ani in SUA, unde va concerta alaturi de orchestrele filarmonice din metropolele americane. Dar pana atunci Marius Mihalache nu se odihneste, gandindu-se la gloria de peste Ocean. Joi seara a lansat "Ges Romano / Viata de tigan", album editat de TVR Media pe CD si caseta.

"Cand am scris "Ges Romano" mi-am dorit ca si cei mai pretentiosi auditori sa poata asculta cu placere melodiile mele. "Ges Romano" este insa un album care se adreseaza oricarui public. Reprezinta concretizarea unui proiect demarat in urma cu doi ani la Festivalul de Muzica tiganeasca de la Berlin", spune Marius Mihalache.

"Am avut acolo ocazia sa vad ce inseamna muzica tiganeasca in cultura europeana. Mi-am dat seama ca este pacat ca publicul din Romania sa asocieze muzica tiganeasca cu manelele. Prin proiectul "Tiganii in Balcani" pe care l-am inceput atunci mi-am propus sa prelucrez si sa sintetizez muzica tiganeasca adevarata si sa ofer o noua perspectiva asupra acesteia.

Pe "Ges Romano" veti gasi influente ale muzicii tiganilor din Iugoslavia, Ungaria, Rusia, Bulgaria, Spania si chiar Azerbaidjan." Marius si-a dorit pentru muzica sa versuri pline de pasiune si forta, care sa transmita valorile lumii tiganesti: dragostea si libertatea. George Stanca este autorul textelor, iar solista albumului este Mirela Mihalache, sotia lui Marius.

"Dintre toti interpretii posibili, pe Mirela o cunosc cel mai bine si am putut comunica cel mai bine. A reusit sa transmita prin interpretarea sa ceea ce am dorit eu sa comunic prin muzica pe care am scris-o. De asemenea, am vrut ca proiectul sa fie prezentat de oameni cat mai putin cunoscuti: locomotiva acestui album este muzica pe care o contine", adauga muzicianul.

Patimile, pacatul, bucuria, renuntarea definesc un album care "respira" viata prin fiecare acord.