Seful “mascatilor” a fost acuzat de subordonati de comportament dictatorial

Inspectoratul Judetean de Politie Neamt este zguduit de un imens scandal, astfel ca la Piatra Neamt au sosit patru ofiteri din Corpul de Control al IGP pentru a face cercetari. “Razboiul” a inceput in momentul in care politistii de la Detasamentul Pentru Interventie Rapida (DPIR) si-au acuzat seful, subcomisarul Daniel Cazacu, ca se comporta ca un tiran.

De asemenea, “mascatii” il acuza pe Cazacu ca i-a pus sa presteze diferite munci pentru el si ca si-a construit garaj, piscina si un foisor folosind caramida provenita din demolarea popotei IPJ Neamt. Ultimele doua “active” sint amplasate in curtea parintilor subcomisarului, care locuiesc in Roman.

Scandal si semne de intrebare

Toate acuzele au fost lansate intr-o conferinta de presa care s-a terminat cu un scandal monstru intre subcomisar si comisarul Stelian Bezim, adjunctul IJP Neamt. Politistii au sustinut ca au facut o sesizare catre comanda institutiei, dar nu s-a luat nici o masura impotriva celui care-i conduce.

Seful “mascatilor” nemteni se considera o victima si spune ca tot ceea ce i se imputa sint inscenari fara suport real. Se pare ca scandalul izbucnit in Politia Neamt a pornit de la faptul ca subcomisarul Cazacu a fost anuntat in presa ca posibil sef in conducerea IPJ Neamt.

Un semn de intrebare totusi exista - de ce luptatorii DPIR au iesit la rampa tocmai in aceste momente in care se tot vorbeste despre schimbarea conducerii. In al doilea rind, daca lucrurile ar sta asa, si ne gindim doar la acuzatia legata de caramida dusa (n.r. - material obtinut din demolari) de subcomisar acasa la parinti, ne intrebam ce a facut Serviciul de Protectie Interna (n.r.

- fostul “Doi

s‘ un sfert”).

Sicane “colegiale”

Daniel Cazacu a afirmat ca totul i se trage de la faptul ca l-a imprumutat pe comisarul Stelian Bezim cu 500 de euro si ca a inceput sa fie sicanat in momentul cind a cerut restituirea sumei. In replica, adjunctul Politiei Neamt a declarat ca imprumutul in cauza este o inventie si ca-l va da in judecata pe cel care a facut afirmatiile.

Subcomisarul Cazacu a mai sustinut ca oamenii lui s-au solidarizat impotriva sa deoarece aflasera despre un raport in care ofiterul cerea sa fie mutati din detasament doi subordonati care consumau frecvent alcool.

La solicitarea ziaristilor din presa locala, subcomisarul Cazacu a acceptat sa arate opiniei publice “averea” sa. Miercuri, jurnalistii au putu sa vada garajul, asa-zisa piscina si foisorul de la casa parintilor din Roman.

Garajul nu este proprietatea politistului, acesta inchiriindu-l de la o firma, “piscina” este de fapt un bazin de 2,50/3,80 metri, turnat din beton, iar foisorul este o banala constructie din scindura. Tatal ofiterului a precizat ca acestea au fost construite de el, ajutat fiind de un vecin, si a aratat chitantele care atestau cumpararea materialelor.