Papa le-a facut astazi credinciosilor o surpriza de proportii. Desi ieri se anuntase oficial ca Sfantul Parinte va ramane in salon in timpul slujbei Angelus, astazi, Suveranul Pontif si-a facut aparitia la fereastra salonului sau si a facut semnul crucii deasupra celor adunati in fata Spitalului Gemelli.

Pentru prima data de la inceputul pontificatului sau, in 1978, Papa Ioan Paul al doilea nu a putut da binecuvantarea traditionala din timpul slujbei de duminica de la Vatican. Slujba a fost oficiata de arhiepiscopul argentinian Leonardo Sandri, numarul trei in ierarhia Bisericii romano-catolice.

Monseniorul Leonardo Sandri, a carui functie este comparabila cu cea de ministru de interne, este cel care a dat citire in ultimele luni mesajelor Suveranului Pontif, cand acesta nu a putut sa o faca din motive de sanatate.

Binecuvantarea Angelus este citita de obicei de Papa orinde s-ar afla, iar sanctitatea sa a pastrat acest obicei de la inceputul pontificatului sau. In timpul slujbei de la Vatican, prin vocea Monseniorului Leonardo Sandri, Suveranul Pontif a facut apel la lumea intreaga sa se roage pentru sanatatea lui.

In mesajul sau, Papa a mentionat necesitatea intelegerii valorii suferintei, subliniind ca urmand rolul lui Isus toata lumea vede ca orice forma de suferinta umana aduce cu ea o promisiune divina de salvare si de bucurie.

Tot astazi, o slujba pentru insanatosirea Sfantului Parinte, la care au luat parte sute de oameni, a fost tinuta si la Cracovia.