Sile Camataru, renumitul interlop bucurestean, a incercat sa se sinucida joi, sustin surse din cadrul Penitenciarului de Maxima Siguranta (PMS) Craiova, unde a fost transferat in urma cu mai bine de doua saptamini. Conform surselor amintite, detinutul a incercat acum doua zile sa se spinzure cu un cearsaf, insa a fost observat de “colegi” si salvat in ultima clipa.

“Din cite stiu eu, Sile Camataru nu s-a plins deocamdata de nimic. Nu stiu ce l-a impins sa faca asa ceva”, a declarat sursa citata. Sile Camataru a fost transferat la PMS Craiova pe 10 februarie, de la Penitenciarul Rahova. In Banie, interlopul a devenit coleg de detentie cu liderul minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, despre cei doi spunindu-se ca au facut afaceri.

De altfel, “Luceafarul huilei” este audiat in dosarul clanului Camatarilor. Cozma este suspectat de implicare intr-o retea de recuperatori cu care ar fi tinut legatura, prin intermediari, din Penitenciarul Rahova. Tot in urma cu doua zile, la PMS Craiova au fost transferati si alti membri ai clanului Camatarilor.

Autoritatile au dispus ca fratele lui Sile, Ion Balint, zis Nutu Camataru, sa fie transferat la Penitenciarul Margineni-Prahova, tocmai in incercarea de “a decapita” clanul si a zadarnici astfel orice tentativa de interferare cu ancheta. Nici o persoana din conducerea Penitenciarului de Maxima Siguranta Craiova nu a putut sa confirme incidentul in care a fost implicat interlopul Sile Camataru.