Deputatul PNL de Hunedoara Dan Radu Rusanu, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, a declarat ca pentru imbunatatirea colectarii impozitelor este esentiala adoptarea cat mai urgenta a pachetului de legi privind combaterea evaziunii fiscale, aflat in lucru la Guvern, transmite corespondentul Mediafax.

"E foarte important ca aceste legi sa fie aplicate unitar, atat pentru firmele romanesti, cat si pentru cele straine, iar colectarea sa se faca fara diferentieri pentru firmele private si cele de stat.

In conditiile in care in prezent penalitatile pentru plata cu intarziere sau pentru neplata impozitelor sunt mai mici decat dobanzile percepute de banci, tot mai multe companii prefera neplata impozitelor, ca sursa de finantare, in loc sa ia credite", a afirmat, duminica, Dan Radu Rusanu, intr-o conferinta de pesa, la Deva.

In opinia deputatului PNL, legea trebuie sa prevada penalitati mult mai mari, iar neplata impozitelor sa fie sanctionata mergand pana la lichidarea oricarei companii care are datorii neachitate la buget mai vechi de 24-36 de luni.