Ministerul Finantelor si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului vor decide, in perioada urmatoare, situatia societatii Rafo Onesti, a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu, precizand ca Executivul nu intentioneaza sa solicite inchiderea uzinei daca aceasta se dovedeste viabila, transmite Mediafax.

"In masura in care Guvernul va putea face ceva pentru salvarea societatii si pastrarea locurilor de munca, o vom face. Nu avem nici un interes ca aceste locuri de munca sa se piarda", a spus Tariceanu. El a precizat, insa, ca intreprinderea de la Onesti trebuie analizata pe baza criteriilor economiei de piata.

La jumatatea lunii noiembrie 2004, Guvernul Nastase a aprobat o ordonanta de urgenta care prevede transferul catre AVAS a creantelor fiscale, in valoare de aproximativ 15.

000 de miliarde de lei, detinute de Ministerul Finantelor Publice, la 31 octombrie 2004, la Rafo si Carom, reprezentand impozite, taxe, contributii si alte venituri fiscale, inclusiv accesoriile aferente acestora, in vederea recuperarii. Conform actului normativ, AVAS urma sa preia si creantele detinute la cele doua societati de Directia Vamilor Iasi.

La sfarsitul anului trecut, noul Cabinet a suspendat, pentru o perioada de 90 de zile, actul normativ mentionat. Ministrul de stat Adriean Videanu a anuntat, recent, ca Executivul ar putea prelungi termenul de suspendare a ordonantei, care expira la sfarsitul lunii viitoare.