Grupul de firme Flamingo isi anunta intentia ferma de a realiza o oferta publica de actiuni in prima jumatate a acestui an, urmand ca actiunile emise sa fie tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti.

Oferta publica se va face prin emisiune de actiuni noi, respectiv prin majorarea capitalului grupului. Sumele obtinute vor fi folosite pentru extinderea in continuare a afacerii. Actionarii actuali ai firmei doresc ca prin acest demers sa accelereze dezvoltarea firmei, prin “arderea” catorva etape, care altfel s-ar fi parcurs prin crestere organica.

Obiectivul pe termen mediu al acestei capitalizari il reprezinta consolidarea pe piata locala si extinderea modelului de succes al retail-ului Flamingo in regiune.

Domnul Dragos Simion, presedinte Flamingo Computers, ne-a declarat: “Venind in intampinarea asteptarilor investitorilor carora li se va face oferta, Flamingo si-a adaptat structura grupului de firme care va face obiectul ofertei publice.

Astfel, Flamingo International a devenit firma tip holding, fiind asadar desemnata drept firma care va face majorarea de capital. Flamingo International detine integral cele doua firme care genereaza business in Romania, respectiv Flamingo Computers pentru retail, respectiv Flamingo Distribution Center pentru activitatea de distributie.”

In acelasi context, a continuat domnul Dan Topala, presedinte Flamingo International, “pentru aplicarea strategiei de dezvoltare, Flamingo a separat de firmele mentionate anterior subsidiarele de distributie din strainatate, afacerile de retail urmand sa fie operate de noi firme care vor fi deschise pe masura ce vor fi puse in practica

planurile de extindere.”

A rezultat astfel o structura de firme clara si coerenta in noul context de expansiune.

Cu alte cuvinte grupul de listare prin intermediul Flamingo International cuprinde atat activitatea de retail prin Flamingo Computers si noile firme ce vor fi inregistrate in regiunea sud-est europeana, cat si pe cea de distributie nationala prin Flamingo Distribution Center.

Flamingo urmeaza sa-si adapteze in perioada imediat urmatoare structura de administrare a grupului in conformitate cu noua organigrama de firme si de asemenea sa inceapa demersurile oficiale legate de oferta publica. Procesul de selectie a intermediarului ofertei publice si listarii este in curs de finalizare.

Suma care se doreste a fi atrasa va depinde de o combinatie de factori precum evaluarea firmei, pretul de oferta si in mod evident de prioritizarea planurilor de extindere. Totusi, o valoare rotunda pusa in discutie pentru majorarea de capital este de 10 milioane de Euro.

Flamingo a fost si in 2004 o afacere profitabila, insa date auditate privind indicatorii financiari ai grupului de listare vor fi oferite prin intermediul procesului oficial de oferta publica.

Flamingo a explorat oportunitatile legate de bursa inca de la finalul lui 2003, cand, simultan cu numirea domnului Dragos Simion la Flamingo Computers s-a stabilit un orizont de timp de trei ani pentru oferta publica si listare.

Planul initial a fost devansat, Flamingo fiind in masura sa incheie oferta publica la jumatatea anului curent.

Precizam ca toate informatiile prezentate in acest comunicat au un caracter orientativ, ele fiind menite sa ofere informatii preliminare, anterioare oricarui demers oficial de oferta publica.

Astfel, ele nu reprezinta in nici un fel o indicatie de evaluare a potentialului grupului de firme Flamingo si nici o promovare cu caracter investitional referitoare la actiunile care ar putea face obiectul ofertei publice.

Despre Grupul Flamingo

Flamingo este o companie certificata ISO 9001, atat pentru distributia de produse IT si Consumer Electronics cat si pentru proiectarea si productia de calculatoare.

In Romania firma detine o retea de 80 de magazine IT si Consumer Electronics si filiale in 41 de orase.

Incepand din anul 1999, Flamingo are o prezenta activa si pe plan international, avand in prezent subsidiare in Bulgaria, Croatia, Olanda, Ungaria, Macedonia, Moldova, Serbia si Muntenegru.