Generalul maior Lucian Pahontu, seful Brigazii Speciale de Interventie "Vlad Tepes" a Comandamentului National al Jandarmeriei, are cele mai mari sanse pentru a fi numit in functia de director al Serviciului de Protectie si Paza.

Propunerea a fost facuta de chestorul-sef Anghel Andreescu, secretar de stat la Ministerul Administratiei si Internelor si avizata de ministrul Vasile Blaga.

Presedintele Basescu a solicitat conducerii MAI recomandari de ofiteri si generali tineri, pentru a fi numiti in functii importante, ce tin de competenta sefului statului. Generalul Pahontu este nascut in 1964 si este doctor in stiinte militare. Pahontu a fost subordonatul lui Andreescu in 1997, cand acesta conducea Brigada Mobila din cadrul CNJ.

Tot din acea functie, Andreescu a fost numit de fostul presedinte Emil Constantinescu in functia de director al SPP, in 1998.

Generalul maior Gabriel Naghi, actualul director al SPP, va trebui sa primeasca o functie potrivita gradului sau. Naghi mai are si optiunea trecerii in rezerva, caz in care va primi, potrivit legii, o compensatie financiara.