Un studiu INSOMAR difuzat de Realitatea TV indica topul credibilitatii principalelor canale de stiri. Studiul a fost realizat in perioada 16 -21 februarie, pe un esantion format din 1295 de persoane. Cei chestionati au fost rugati sa dea note de la 1 la 5 pentru gradul de incredere al stirilor difuzate de posturile tv.

Realitatea TV a iesit pe locul 3, cu o medie de 3,69, dupa Antena 1 - cu 3,71 si Pro Tv cu 3,75. Cu media 3,56, TVR este pe locul 4.

O alta intrebare a chestionarului INSOMAR s-a referit la postul national de televiziune care ofera cele mai multe informatii. Realitatea TV este iar in top, cu 12 % din preferintele telespectatorilor.

Aceeasi intrebare le-a fost adresata si celor care se informeaza din presa scrisa sau de la radio. Intrebati de ziarul care le ofera cele mai multe informatii, 36 % dintre respondenti au nominalizat un ziar local, 15 % au spus Jurnalul national si 14 % - Adevarul.

In cazul posturilor de radio, pe primul loc este Romania Actualitati, cu 33 %. Urmeaza radiourile locale - 22 % si Europa FM 20 %.

Interviurile INSOMAR au fost realizate in 49 de localitati urbane si 55 rurale, iar marja de eroare este de 2,7 %.