E unul dintre putinii oameni dintre cei pe care i-am cunoscut dupa decembrie ’89 atat de serios, devotat si pasionat de munca sa. Chiar daca este intr-o functie a statului, acest om se comporta ca si cand ar conduce propria sa afacere, ca si cand viata sa si a familiei sale ar depinde de ceea ce face. Intr-un fel si asa este.

Pentru ca Virgil Munteanu, guvernatorul Deltei Dunarii, caci despre el este vorba, a investit inainte de orice in acest loc unic pe glob, viata sa.

Noi, cei de la Jurnalul National l-am cunoscut mai bine datorita interesului special pe care l-am acordat acestui loc fabulos, numit simplu Delta, atat printr-o editie de colectie, cat si prin spatiul acordat in ziarul nostru in perioada desfasurarii caravanei.

Virgil Munteanu a reusit in cativa ani sa faca dintr-un loc devastat de braconaj, interese locale si jaf, un loc care, odata adus pe linia de plutire, a inceput sa-si recapete identitatea si incet-incet sa infloreasca din nou.

Ar fi o mare greseala din partea actualilor guvernanti daca acest om va fi schimbat, asa cum, am aflat de la niste personaje care habar nu au ce inseamna Delta Dunarii, intentioneaza sa faca.

Postul de guvernator al Deltei Dunarii nu poate fi confundat cu nu stiu ce "scaun" de la nu stiu ce institutie care trebuie musai sa fie condusa de unul de-al nostri.

Virgil Munteanu n-a fost si n-o sa fie "unul de-ai nostri"! Virgil Munteanu este al Deltei! Si asa trebuie sa ramana! Intr-un loc atat de special nu ne putem permite sa numim pe cineva doar pentru a satisface sau a recompensa nu stiu ce neica-nimeni de partid si de stat.

Postul de guvernator al Deltei nu este un post politic, asa cum spunea nu stiu care ministru si, deci, ar trebui pus acolo un politician. Vrem ca Virgil Munteanu sa ramana guvernator, pentru ca este un om special, ca si locul de care s-a ocupat cu atata daruire si profesionalism in ultimii ani. Si cand spunem asta, nici prin cap sa nu-i treaca vreunui "scenarist" ca am avea vreun interes.

Absolut nici unul! Decat acela pentru care Delta poate sa devina obiectiv de interes european si mondial. Si ca acest miracol sa se intample, Virgil Munteanu trebuie sa ramana guvernatorul Deltei Dunarii!