Nici n-a ajuns bine la 35 de ani, dandu-si drumul pe toboganul din masina timpului a lui Ion Iliescu (care a pus frana pe la 45), ca Adrian Nastase s-a trezit luat la intrebari si, mai ales, la suturi de baronii, contii, vicontii si mastodontii din Jurasic Parkul de distractii social-democrat.

"Adriane, nici nu stii cat de mic ai ajuns sa fii", i-a explicat, intre doua scatoalce, cerealierul Trita Fanita, hotarand ca razgaiatul a supt destul la tata partidului si c-a sosit vremea intarcatului.

Daca senatorul-capita s-a multumit sa-l trimita de-a berbeleacul pe banca de rezerve, Antonie Iorgovan l-a trimis, definitiv, la dracu\', parintele denaturat al Constitutiei si al infractorilor mari si mijlocii stipuland ca fostul candidat la presedintie n-are stofa nici macar de portar de noapte la sediul PSD.

Abia scapat din bruftuluiala celor doi, marele lider a ajuns, ciufulit, pe mana medicului Oprescu, care l-a operat, cat ai zice Ciomu, fara anestezie, anuntand rudele, apropiatii, dar si indepartatii, ca pacientul "a pierdut simtul realitatii", pe care-l declara nul, asteptand provincia.

Esuat, vlaguit, la terapie intensiva, fostul mare avicultor s-a trezit cu mititelul Titulescu topaind si dand din buric pe tubul sau de oxigen, in timp ce baronul vrancean Oprisan exersa la Prostamol pe tablourile marelui om politic Adrian Nastase.

Ultimul pe lista, cu voia dumneavoastra, Ion Iliescu, a dat si el o raita la capataiul suferindului, dar, neancorat destul de ferm in sinergia faptelor, s-a dezechilibrat oportun, scotand din priza aparatele in timp ce eluda, duios, meandrele concretului.

Incoltit de mistretii cu cont de arginti in tarcul propriului partid, fostul prim-vanator al tarii pare a fi ajuns de blestemul godacilor de la Balc. Haituit ca un fazan de unica folosinta si framantat iremediabil de o intrebare avicola: unde sunt ouale de altadata?