Evenimentele din ultimele zile cu privire la modul in care oficiali europeni au comentat evolutia Romaniei in procesul de aderare au fost comentate in doua emisiuni realizate de Carol Sebastian la Radio MIX.

Directorul Societatii Academice Romane, Sorin Ionita, este de parere ca relatiile dintre Romania si Uniunea Europeana par a fi pe drumul cel bun, suspiciunile fiind date doar de "vechile noastre racile", cum ar fi coruptia. "Ce-asteapta de-acum inainte sint fapte, nu vorbe."

Jurnalistul Adrian Ursu, redactor-sef adjunct al ziarului "Adevarul", s-a referit direct la contractul EADS de securizare a frontireleor. Prin modul in care au fost cheltuiti banii, tocmai granita cea mai sensibila a Romaniei, cea cu Ucraina, a ramas nesecurizata.

Cristian Pirvulescu, presedintele Asociatiei Pro Democratia, a acuzat direct atitudinea presei fata de reforma din justitie initiata de noul ministru, Monica Macovei. El a afirmat ca grupurile de presiune aflate in spatele trusturilor de presa au impins in directia unui atac impotriva acesteia, incepind cu luna ianuarie.

La rindul sau, Sorin Ionita I-a luat apararea Monicai Macovei, care nu are nici un partid care sa o sustina, dar a observat si noul activism al procurorului general, Ilie Botos. Dupa ce timp de 2 ani a fost extrem de discret ca prezenta, Ilie Botos ar fi decis sa "apere justitia de Doamna Monica Macovei".

Emisiunile pot fi ascultate pe www.infomix.ro