Generalul in rezerva Victor Athanasie Stanculescu a fost pus oficial sub invinuire de procurorii militari din cadrul parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. El este acuzat de complicitate la omor, instigare la omor si la vatamare corporala in evenimentele din 1989 din Bucuresti.

De acum toate evenimentele neelucidate in cazul revolutiei din '89 vor fi privite altfel, declara surse de la parchetele militare.

S-ar fi ajuns in sfarsit la concluzia ca exista o conexiune intre toate evenimentele din orasele in care revolta de strada a fopst inabusita intr-un mod violent. Inabusita, se admite, din ordinul unui unic Comandament Central.

Potrivit surselor citate, Dosarele Revolutiei se vor transforma in Dosarul Revolutiei care va avea mai multe subcapitole - tot atatea cate orase unde au existat victime in revolutie.

Numele lui Victor Athanasie Stanculescu - cel care acum a fost pus oficial sub acuzatie - este legat de cel al generalului Mihai Chitac, ambii condamnati in timpul administatiei Constantinescu la cate 15 ani de inchisoare pentru ordinele date in decembrie 1989.

Dupa un recurs in anulare, dosarul care a fost trecut pe linie moarta. Noua abordare a parchetelor militare aduce in discutie toate numele considerate a fi implicate in reprimarea sangeroasa a evenimentelor din '89.

Nu de mult, odata cu numirea generalului Badalan in fruntea statului major, seful revolutionarilor din Arad a protestat spunand ca pe vremea aceea, maiorul Badalan ar fi dat ordin soldatilor din Arad sa-i atace violent pe revolutionari.

Aceeasi acuzatie si pentru actualul consilier de stat la Departamentul Securitatii Nationale, Constantin Degeratu, de data aceasta din partea revolutionarilor clujeni.