Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Johnathan Scheele a declarat, joi, ca unele prevederi din proiectul noului Cod al Muncii au fost alese de fostul Guvern si nu au fost impuse de Uniunea Europeana. "Este prea usor sa spunem atunci cind se iau masuri nepopulare ca Bruxelles-ul ne cere asta, iar cind masurile sint populare ca este efortul nostru", a remarcat Scheele.

Ministerul Muncii vrea ca propunerile sale de modificare a Codului Muncii sa fie "cit mai larg acceptate de sindicate si patronate" si, in acelasi timp, sa duca la flexibilizarea pietei muncii in tara, functionala dupa reguli valabile si in UE, a declarat, marti, ministrul de resort, Gheorghe Barbu.

Intrebat daca exista un punct de vedere al UE fata de modificarea Codului Muncii, Gheorghe Barbu a precizat ca exista Raportul de tara pe 2003 si cel pe 2004 si o scrisoare a Delegatiei Comisiei Europene, in fiecare dintre ele vorbindu-se despre necesitatea flexibilizarii pietii muncii si despre faptul ca "nu s-au luat masuri pe aceasta chestiune".