Seful Compartimentului Protocol al Administratiei Prezidentiale, consilierul de stat Dumitru Honciu, si-a prezentat, miercuri seara, cererea de demisie din aceasta functie. El a precizat ca nu i s-a cerut acest lucru, dar considera ca asa este cel mai bine, atat pentru el, cat si pentru presedintele Traian Basescu.

Administratia Prezidentiala nu a dorit sa faca nici un comentariu asupra demisiei lui Honciu. Dumitru Honciu a declarat ca se astepta ca, dupa instalarea lui Basescu la Cotroceni toate lucrurile vor intra in normalitate. Nu a fost insa chiar asa, spune el.

Desi nu i s-a cerut explicit sa-si dea demisia, Dumitru Honciu afirma insa ca a fost supus indirect unor presiuni. Le-am simtit prin articolele de presa care nu puteau fi facute de un ziarist din afara Palatului. Honciu a fost sef al Protocolului prezidential din anul 2000, cand Ion Iliescu a castigat alegerile prezidentiale.

Dupa alegerile din 2004, el a fost pastrat in staff de noul sef al statului, Traian Basescu. Dumitru Honciu va mai ramine in functie inca 30 de zile.