SUA au pierdut, in Irak, de la declansarea razboiului impotriva acestei tari, in martie 2003, 1.500 de militari. Acest ultim bilant "rotund", a fost atins dupa ce, miercuri, un militar american a fost ucis intr-o actiune ostila. Decesul militarului s-a produs in provincia Babilon, in asa-numitul "Triunghi al Mortii".

Alti doi militari americani au fost ucisi, tot miercuri, la Bagdad de explozia unui dispozitiv-capcana. Ieri dimineata, cinci politisti irakieni si-au pierdut viata si alte cinci persoane au fost ranite, in urma unui dublu atentat sinucigas comis in fata sediului Ministerului irakian de Interne.

Richard Jones, ex-ambasador al Statelor Unite in Kuwait, desemnat ulterior responsabil in cadrul Autoritatii Provizorii a Coalitiei din Irak, a fost numit coordonator pentru politica irakiana in cadrul Departamentului de Stat.

Jones se va adresa direct secretarului de Stat, Condoleezza Rice, pentru orice problema legata de politica irakiana, va avea rangul de subsecretar de Stat si va lucra cu reprezentanti ai Guvernelor straine in dosarele legate de Irak. In varsta de 54 de ani, el este un veteran al diplomatiei americane, care a lucrat la Bagdad in cadrul Autoritatii Coalitiei, din noiembrie 2003 pana in iunie 2004.

In perioada septembrie 2001 - iulie 2004 a fost ambasador in Kuwait. Anterior, el a detinut aceeasi functie in Kazahstan si Liban. Jones a mai fost director al biroului pentru probleme egiptene din cadrul Departamentului de Stat si consilier politic in cadrul reprezentatei diplomatice americane din Arabia Saudita.