Astazi, incepand cu ora 13, pe arena "Dumitru Popescu-Colibasi" de sub Tampa, confruntarea dintre Victor Hanescu si Max Mirnyi da startul intalnirii din optimile Grupei Mondiale a Cupei Davis dintre reprezentativele Romaniei si Belarusului, programul primei zile fiind intregit apoi de partida dintre liderul echipei noastre, Andrei Pavel, si numarul doi al oaspetilor, Vladimir Voltchkov.

Asa a decis mana primarului Brasovului, Gheorghe Scripcaru, cel care a oficiat tragerea la sorti desfasurata, ieri, la Muzeul de Istorie din Piata Sfatului, iar prezenta unor personalitati de prim-rang ale tenisului mondial: Bill Babcock, vicepresedintele Federatiei Internationale de Tenis (ITF), Javier Moreno (Spania), arbitrul principal al intalnirii, Ilie Nastase, presedintele F.R.

Tenis, Ion Tiriac, presedintele de onoare al COSR, si Grigori Liadov, directorul executiv al Federatiei de Tenis din Belarus. Imediat dupa ce mana edilului-sef de sub Tampa a extras biletelul cu numele lui Hanescu, echipierii tricolori s-au destins, la fotografiile oficiale aratandu-se chiar veseli si zambareti.

"Nu stiu daca tragerea la sorti ne avantajeaza sau nu, dar eu sper sa intru pe teren la 1-0 pentru noi, fiindca Victor e in forma foarte buna, am simtit-o pe pielea mea la antrenamente", s-a aratat optimist Andrei Pavel.

Mai retinut, antrenorul echipei noastre, Adrian Marcu, ne-a marturisit ca ar fi preferat ca prima partida sa fie cea dintre Pavel si Voltchkov, "pentru ca altceva ar fi fost pentru Hanescu sa intre avand in spate un 1-0 pentru noi, dar asta e...".

De cealalta parte, capitanul nejucator Andrei Biasonov si directorul executiv al Federatiei de Tenis din Belarus, Grigori Liadov, s-au declarat multumiti de tragerea la sorti si convinsi ca Mirnyi il va invinge pe Hanescu.

"Sigur ca vom castiga, doar nu am facut o mie de kilometri pana aici ca sa pierdem", ne-a declarat Liadov, exprimandu-si apoi "incantarea si multumirile pentru conditiile foarte, foarte bune, din toate punctele de vedere asigurate compatriotilor sai de gazdele brasovene.

Aprecieri similare a avut si vicepresedintele ITF, Bill Babcock, care a opinat ca arena "Dumitru Popescu-Colibasi" este la standardele impuse de forul international pentru partidele de Cupa Davis, cu exceptia capacitatii tribunei, pentru care ITF a dat, insa, o derogare speciala.

Comentand, la randul sau, tragerea la sorti si sansele de victorie ale echipei Romaniei, cele doua glorii tricolore ale tenisului mondial din anii '70, Ion Tiriac si Ilie Nastase, au declarat la unison ca intalnirea cu Belarusul va fi "foarte echilibrata si deschisa oricarui rezultat".

"Mirnyi e un jucator de top mondial, foarte bun pe orice suprafata si, deci, foarte periculos pentru orice adversar, iar avantajul nostru este ca Pavel e un foarte bun jucator de Cupa Davis.

Nu avem, in acest moment, prea multe sanse sa ajungem, de pilda, sa castigam Cupa Davis, sa fim realisti, dar ar fi extraordinar pentru tenisul romanesc sa trecem in sferturi, ca sa putem juca din nou cu reprezentativa SUA", a adaugat Ion Tiriac.

Opinie impartasita intru totul si de Ilie Nastase, care a dat si un pronostic: "3-2 pentru oricare din cele doua echipe, in nici un caz nu va fi nici 5-0, nici 4-1". Incepand cu ora 13, partidele primei zile a confruntarii Romania - Belarus vor putea fi urmarite la TVR 1, comentate de Cristian Tudor Popescu, redactorul-sef al Adevarului.