Conform unui studiu efectuat de divizia Intuitext din cadrul SOFTWIN, elevii care folosesc calculatorul pentru a invata acasa, obtin note in medie cu 2 puncte mai mari decat ceilalti copii, la temele abordate in cadrul lectiilor Intuitext.

Materiile cele mai „prolifice” pentru a fi studiate cu ajutorul lectiilor interactive software par sa fie fizica si chimia, unde notele sunt cu pana la 3 puncte mai bune (aceasta ar insemna, de exemplu, nota 10 pentru un elev care anterior obtinea nota 7).

Studiul a fost efectuat pe baza raspunsurilor oferite de un numar de 110 elevi de liceu, care au achizitionat lectiile Intuitext pe parcursul anului trecut.

Rezultatele imbunatatite se datoreaza faptului ca lectiile pe computer completeaza explicatiile profesorilor cu elemente multimedia si experimente virtuale. Astfel, elevii inteleg si retin mult mai usor temele dificile din manuale (spre exemplu, formarea legaturilor chimice sau eclipsa de soare).

In afara rezultatelor scolare imbunatatite, cercetarea demonstreaza si un interes in crestere al elevilor fata de studiul cu ajutorul computerului (in medie 15% din timpul petrecut in fata calculatorului), alaturi de jocuri (54%) si navigarea pe Internet (22%).

Conform estimarilor specialistilor Intuitext, peste 50% dintre elevii de liceu si aproximativ 30% din cei de scoala generala din Romania au un calculator acasa.

Cum pe piata romaneasca, multe dintre lectiile software existente pe rafturile magazinelor sunt traduceri ale unor produse straine foarte putin adaptate programei scolare autohtone, volumul de vanzari al lectiilor Intuitext, lansate in anul 2003, a insemnat un record absolut pentru comercializarea de software educational in magazinele din Romania.

Cu peste 12.000 de copii vandute in primul an de existenta, lectiile produse de SOFTWIN au devansat ca numar de exemplare vandute chiar si unele dintre cele mai noi jocuri aparute. O data cu lansarea a 4 noi titluri la sfarsitul anului 2004, colectia Intuitext ofera in acest moment cel mai bogat continut de pe piata, pe cele 4 materii abordate: 8 titluri si peste 500 de obiecte educationale.

„Vom asista la o crestere spectaculoasa a cererii de lectii interactive ca urmare a constientizarii avantajelor oferite de invatarea cu ajutorul calculatorului. Apreciem ca in doi sau trei ani acestea vor deveni atat de raspandite incat cei care nu le vor folosi, vor avea un real handicap.” a declarat Mariuca Talpes, directorul diviziei Intuitext a SOFTWIN.