Imprimeria Nationala va pune la dispozitia companiilor care doresc sa distribuie si sa comercializeze angro bauturi alcoolice si produse din tutun, incepind cu 21 martie, un pachet de produse si servicii continind mijloacele necesare depistarii facturilor si marcajelor false sau contrafacute.

Acesta contine brosuri cu instructiuni privind modalitatea de verificare a autenticitatii marcajelor si formularelor, lampi in spectru ultraviolet pentru inscriptionarile cu cerneala speciala si pentru verificarea fibrelor fluorescente din masa hirtiei, precum si decodoare optice pentru folia holografica securizata aplicata pe marcaje.

Potrivit Imprimeriei, pachetele vor fi acordate prin intermediul distribuitorilor teritoriali, care se vor ocupa de instruirea comerciantilor si vor face demonstratii practice de expertiza de laborator, pentru verificarea autenticitatii si depistarea falsurilor si contrafacerilor. Lista distribuitorilor va fi publicata pe site-ul Imprimeriei Nationale.

Companiile care doresc sa distribuie si sa comercializeze angro bauturi alcoolice si produse din tutun sint obligate ca, pina la sfirsitul acestei luni, sa se inregistreze la autoritatea fiscala teritoriala si sa se doteze cu mijloacele necesare depistarii marcajelor false sau contrafacute.