Comisarul Augustin Suica, angajat cu state vechi la sectia Garzii Financiare Constanta, prospera pe zi ce trece. Averea sa, despre care Adevarul scria anul trecut ca insumeaza un hotel in Costinesti, o vila, trei autoturisme, o motocicleta Yamaha, o barca cu vele si o salupa, a crescut substantial din vara anului trecut.

Bugetarul si-a mai cumparat si un avion YR-5035, aparat evaluat de cei de la Aeroclubul Romaniei la peste 100 de mii de euro. Numai ca, de la data publicarii primului articol si pana in prezent, gardistul a invatat sa-si ascunda averea. Astfel, ultima achizitie nu este trecuta pe numele lui Suica, desi cei de la aeroportul Tuzla povestesc ca el este permanent vazut la aparatul de zbor.

Paradoxal, Augustin Suica s-a inscris si la cursuri de pilotaj in acest an, ale caror costuri sunt si ele de ordinul miilor de euro. Pe langa aceste ocupatii care ii irosesc o mare parte din timp, Suica se indeletniceste si cu controlul societatilor private din judet.

Prestatia muncii sale, presupunand ca ar fi recompensata in fiecare luna cu maximul de stimulente, nu poate sa depaseasca echivalentul a 700 de euro. Asa ca, din acesti bani, omul si-a construit pana acum hotelul Casa Verde din Costinesti, cu parter si trei etaje, si o casa de vacanta in Constanta. Apoi i-a deschis sotiei sale un cabinet stomatologic de aproximativ 50.000 de euro in Constanta.

Apoi a mai gasit ceva bani sa-si traga un jeep Nissan, un Ford si o Dacie (cu care obisnuieste sa circule in timpul serviciului). In fine, cu un ultim efort financiar, Suica si-a cumparat o barca cu panze, o salupa si o motocicleta Yamaha. Contactat telefonic pentru a-i solicita un punct de vedere, Augustin Suica si-a iesit brusc din pepeni.

"Sa ma lasati naibii in pace, ca va dau pe toti in judecata! Uitati numarul asta de telefon!", au fost singurele argumente gasite de gardist. A "uitat" probabil ca, deocamdata, este un functionar public platit de la buget. Reamintim cititorilor ca in vara anului 2004 comisarul sustinea ca este victima razbunarii unui fost coleg , pe care il acuzase public de luare de mita.

Colegul prins atunci ca luase spaga a fost insa condamnat, in timp ce Augustin Suica prospera pe zi ce trece datorita unei functii publice.