La Campionatele Europene in sala de la Madrid, Elena Iagar a adus Romaniei cea mai buna performanta, semifondista reusind sa cucereasca medalia de aur in proba de 1.500 m.

INVINCIBILA. Cum in calificari avusese cel mai bun timp, Iagar s-a impus fara probleme si in finala, conducand cursa de la start pana la finis. Stabilind cel mai bun rezultat mondial din acest sezon, 4’03’’ si 9 sutimi, atleta romanca a profitat in principal de absentele alergatoarelor din Rusia, care de obicei domina aceasta proba.

Acest lucru nu stirbeste insa cu nimic reusita de exceptie a Elenei Iagar, mai ales ca alergatoarea noastra s-a aflat intr-o permanenta crestere de forma de la inceputul acestui an, iar la editia precedenta a CE de sala din 2002 a fost vicecampioana la aceeasi proba.

MONOPOL. In mod neasteptat, Iagar a fost urmata pe locul secund de o alta romanca, Corina Dumbravean, care a intrat in posesia medaliei de argint. Fara sa fi fost creditata cu vreo sansa la podium, Dumbravean a scos cel mai bun rezultat din cariera sa la aceasta proba, terminand cursa in 4’05’’ si 88 de sutimi.

Din pacate pentru ele, cele doua performere nu vor primi nici un ban din partea organizatorilor CE din Spania, pentru ca doar la Campionatele Mondiale se platesc realizarile de catre oficialii respectivei competitii.