Banca de Export- Import a Romaniei Eximbank - SA a efectuat pentru luna martie cea mai mare reducere la dobanzile pentru creditele de export de la infiintarea bancii si pana in prezent. Aceasta reducere este de aproape cinci puncte procentuale fata de luna februarie.

Astfel, rata dobanzii de baza pentru creditele de export in lei, cu scadenta mai mica de 2 ani, a fost redusa de la 16,06% in luna februarie la 10,90% in aceasta luna.

Pentru creditele de export in lei cu scadenta mai mare de 2 ani rata dobanzii de baza valabila in luna martie este de 9,90% fata de 14,25% in februarie.

A fost redusa drastic si rata dobanzii de baza pentru creditele de investitii in lei. Pentru cele cu scadenta mai mica de 2 ani rata dobanzii de baza este in aceasta luna de 12,90%, fata de 18,06%, iar pentru cele cu scadenta mai mare de doi ani este de 11,90%, fata de 16,25% in februarie.

Pentru creditele in valuta rata dobanzii de baza este mentinuta in aceasta luna la acelasi nivel cu cel din luna februarie: 5,25% pentru creditele de export, credite pentru importuri de completare si finantari pe baza de creante comerciale acordate in USD si EURO si 5,50% pentru creditele de investitii in capacitati de productie de export contractate in USD si EURO.