„Agentia doi fara un sfert“ (TVR 1) a introdus in program un moment al crainicului amator, in care niste fete cu visuri de marire telegenica vin sa citeasca un text. Alaturi de celelalte doua meserii aflate in topul preferintelor tineretului patriei - fotomodel si cintaret - meseria de prezentator TV a inceput sa stirneasca un viu interes.

Pina sa apara in direct, fetele se pregatesc intens: se privesc in oglinda vreme de vreo citeva saptamini. Cind sint pe deplin multumite de felul in care arata, inseamna ca sint pregatite pentru proba. Cu cititul e mai greu, dar pentru asta e timp berechet si dupa angajare! De ce sa-si piarda timpul cu deprinderea cititului fluent, cind merge si cu gingaveala pe silabe?

B1 a transmis un documentar superb despre viata lui Brigitte Bardot: „Am avut o viata libertina. Am schimbat sotii si iubitii destul de des“, a afirmat, surizind inca senzual, batrina doamna Bardot, deschizind larg portile unei istorii tulburatoare de viata.

Lumea nu mai are rabdare, asta e clar! Cel putin, in materie de sarbatori, nu apucam sa terminam cu una, ca am si sarit in urmatoarea petrecere… „Canalul de stiri“ (Antena 1) n-a mai asteptat sa bata ceasul de 8 martie, s-a apucat sa umple studioul cu flori, inca de pe 7! Ionut Dolanescu a cintat o melodie duioasa, intitulata „Mama“, ca e si ziua mamei, nu numai ziua femeii.

Pai, e tot pe 8, dar el a cintat de pe 7, ce-are? Pe urma, a venit si mama lui Ionut, cintareata Maria Ciobanu, care a cintat si ea, dupa ce ne-a spus ca se retrasese din muzica, dar s-a razgindit si nu se mai retrage, „pentru ca nu ma lasa publicul“. Daca intreba publicul mai inainte, scapa de-un gind si de-un razgind, da’ uite ca nu i-a trecut prin minte!

Invitatii de la „EuroTombola“, pe Prima TV, simt nevoia sa dedice gazdelor cite-o poezie. Cornelia Catanga, ubicua Cornelia Catanga, a facut o adaptare dupa cintecul ei „S-a dat zvon in mahala“. Si a recitat, cu traire si simtire: „S-a dat zvon in mahala/ C-a-nceput eurotombola!“ Obladi-oblada-tombola…

Invitatul lui Alex. Stefanescu la „Un metru cub de cultura“, Octavian Paler, a rostit ferm o fraza care poate naste mii de reflectii: „In clipa in care ai zis «nu sint un geniu», te condamni sa fii mediocru“.

„Sinteti valenean de-al meu!“, s-a bucurat Irina Loghin la emisiunea dedicata martisorului de pe TVRM, vazind cum urca pe scena un domn in etate.

Apoi, dupa ce domnul in virsta a vorbit despre splendoarea artei Irinei Loghin, aceasta a cintat o productiune muzicala cu text de manea, care n-avea nici in clin nici in mineca cu profunzimile artistice despre care vorbise „valeneanul“: „Ma distrez si cheltui bani,/ Asta-i viata mea,/ Mor de ciuda-ai mei dusmani/ C-asa-i lumea rea“.