Google a lansat, fara multa valva, o noua functie in cadrul serviciului de cautare: extinderea acronimelor. In momentul in care utilizatorul cauta de exemplu „wfs clinton”, poate gasi „World Food Summit” subliniat.

Google subliniaza ceea ce considera a fi cuvintele cheie. In cazul exemplificat serviciul intelege prin wfs „World Food Summit”.

Acesta nu este insa singurul serviciu nou anuntat de Google. A fost lansat un nou serviciu local cu functii speciale pentru Statele Unite si Canada, afisat chiar in bara de serviciu din home-page-ul Google.

Serviciul Google Maps apare chiar pe pagina cu rezultatele generate de Google Local, sub forma unor mini-harti pe care sunt marcate anumite locatii. In momentul in care utilizatorul acceseaza un rezultat Google Local, acesta va fi directionat catre o pagina care contine mai multe detalii, ca de exemplu aprecierile asupra unui anumit restaurant.

Google a anuntat de asemenea si doua noi update-uri pentru Google Image Search, pentru a ajuta utilizatorii sa gaseasca informatiile pe care le doresc.

Google Image Search include in momentul de fata mai mult de 1,1 miliarde de imagini din intreaga lume. Printr-un index complex al imaginilor, utilizatorii pot gasi usor imagini relevante ale cautarilor lor.

Google a lansat si o noua functie care afiseaza imagini deasupra rezultatelor Google, in momentul in care acestea sunt relevante pentru subiectul cautarii.