Caracatita si-a intins tentaculele peste tot. Mai multe obiective militare aflate in administrarea Corpului 4 Armata Teritorial au fost transferate discret in subordinea Directiei Administrative si Servicii (DAS) a MApN. Directia a preluat recent hotelurile militare de la Stana de Vale si Vatra Dornei si se pregateste sa insface Hotelul-Camin de garnizoana din Cluj.

A luat cu functii cu tot casele de odihna ale Marinei, ale Aviatiei si ale Trupelor Terestre, Ansamblul Doina al Armatei (care sustine moralul bahic al vip-urilor MApN conform graficului), ba chiar si protocolul Ministerului Apararii, sterpelit intr-o clipa de neatentie a lui Puiu Pascu.

Promotorul acestor actiuni este generalul Catalin Zisu, al carui nume il regasim in multiplele scandaluri care macina clubul Steaua: licitatiile de inchiriere a stadionului Ghencea, constituirea societatii pe actiuni SC FC Steaua SA, schimbul de terenuri dintre Becali si MApN. Potrivit unor surse din cadrul Armatei, actualul general de brigada Catalin Zisu nu a fost strain de schimbul respectiv.

La vremea aranjamentului, in vara anului 1999, colonelul Zisu activa in cadrul Directiei Administrative si Servicii a MApN, care a avut un cuvant greu de spus in intreaga afacere. Nu este exclus ca avansarea fulgeratoare a lui Zisu la gradul de general, la numai 37 de ani, sa fi fost o polita de asigurare a tacerii sale in dosarul "Becali – Pipera – MApN".

De regula, acolo unde se iveste o afacere pe termen scurt si cu bani multi, hopa si Zisu, care se ofera "dezinteresat" sa gestioneze fondurile.

Asa s-a intamplat si cu organizarea Reuniunii Informale a Ministrilor Apararii din tarile membre NATO care a avut loc la Brasov in toamna anului trecut, unde Zisu a avut pe mina tot fondul de protocol, adica aproape 100 de miliarde de lei, bani pe care uneori el stie cum i-a cheltuit.

In MApN acesta este un subiect tabu – nimeni nu are curajul sa-l pomeneasca. Ar fi interesant ca un control de la Curtea de Conturi (si nu Directia Audit sau Corpul de Control al Ministrului, care sunt presul lui Zisu) sa ia la bani marunti aceasta caracatita precum si contractele care s-au incheiat si derulat de cind generalul pastoreste DAS.

Dincolo de preocuparile pentru banutii cei lucitori, generalul Zisu nu si-a neglijat nici familia, sotia lui a fost facuta ofiter, iar fratele, Adrian, a primit in dar grad dupa grad, pina s-a pomenit comandantul CMJ Sibiu. Mai ramine sa se privatizeze Armata, ca ar gasi domnul general o formula din care ar cistiga toata lumea, dar mai ales el!