Desi Basescu il impinge pe Stolojan din nou in prima linie, in cazul unor alegeri anticipate, liberalul evita sa intre in lupta. Consilierul prezidential Theodor Stolojan a evitat sa precizeze, ieri, daca va reveni in prim-planul vietii politice, eventual in calitate de prim-ministru, precizind ca, deocamdata, el are un post la Presedintie.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, intr-o emisiune transmisa de postul public de televiziune, ca Alianta PNL-PD are oricind in Theodor Stolojan "un excelent port-drapel", element pe care el il are in vedere atunci cind vorbeste despre declansarea alegerilor anticipate.

Intrebat ce va face Alianta PNL-PD in campanie, avind in vedere ca nici el, nici Theodor Stolojan nu pot fi pe metereze, Traian Basescu a afirmat: "De ce credeti ca domnul Stolojan nu poate fi? Domnul Stolojan s-a refacut. Alianta are oricind un excelent port-drapel, element pe care eu il am in vedere cind vorbesc despre anticipate. Nu vorbesc in orice conditii".

Tariceanu, prins pe picior gresit

La rindul sau, si actualul premier, Calin Popescu Tariceanu ramine un adept al anticipatelor. Organizarea de alegeri anticipate este o posibilitate care trebuie evocata daca vor exista divergente in cadrul Executivului, a declarat Tariceanu. "Nu cred ca alegerile anticipate pot fi etichetate drept un zvon.

Este o posibilitate care trebuie evocata, in contextul in care am putea constata ca exista divergente in cadrul Executivului", a precizat premierul. El sustine ca, deocamdata, nu are motive sa creada ca vor fi alegeri anticipate "pentru ca nu exista divergente in Guvern". "Daca in perioada urmatoare constatam ca lucrurile scirtie, atunci aceasta eventualitate ramine valabila.

Este un procedeu care ramine valabil", a subliniat premierul, care a adaugat ca, in opinia lui, alegerile anticipate nu reprezinta un element de slabiciune a democratiei. "Eu sustin pozitia exprimata de presedintele Traian Basescu in aceasta problema si cred ca, in modul in care a pus problema, el a evocat posibilitatea anticipatelor ca pe o forma de avertisment", a mai spus premierul.

In privinta posibilitatii ca Stolojan sa fie numit premier, dupa anticipate, Tariceanu a spus: "Nu cred ca Theodor Stolojan nu ar fi un premier bun, dar la momentul anticipatelor va trebui vazut daca exista motive ca eu sa fiu schimbat".