Daniel Niculae, accidentat, revine in mai. Sabin Ilie - transferat definitiv in China. Gigel Bucur - blocat de Poli Timisoara. Solutia, macar teoretica, a rezolvarii crizei de atacanti din lotul Rapidului, a venit cu patru zile inaintea inceperii returului, iar ea este cel putin la fel de sur-prinzatoare precum rapidita-tea cu care s-au rezolvat lucru-rile.

Ionel Gane, fost jucator al Universitatii Craiova, va juca cel putin pina in vara la Rapid, el punindu-si ieri semnatura pe un angajament care ii va aduce in cont 40.000 de dolari, neavind clauza de meciuri obligatorii.

In iunie, clubul isi va exprima op-tiunea vizavi de prelungirea pe inca jumatate de an a angajamentului fotbalistului, in aceleasi conditii contractuale. Cel care a intermediat aducerea lui Gane este impresarul Razvan Zamfir, acelasi care l-a dus pe Sabin Ilie in China.

Jerry a ajuns la Rapid la numai o zi dupa ce i se anulase suspendarea de zece etape dictata de Comisia pentru Statutul Jucatorului, care hotarise ca fotbalistul sa returneze si 20.000 de dolari echipei din Banie, decizie anulata la rindul ei.

Gane a mai fost aproape de visinii pe vremea cind antrenor era Mircea Rednic, dar el a preferat atunci sa mai joace un an in Elvetia, trecind de la St. Gall la Grasshoppers Zürich.

Buga are entorsa

Daca nu l-ar fi achizitionat pe Gane, Rapid risca sa inceapa returul fara nici un atacant veritabil apt de joc. Asta deoarece luni seara Mugurel Buga a parasit terenul accidentat, suferind o entorsa la glezna, iar Lucian Burdujan a acuzat imediat dupa sedinta de pregatire o contractura musculara.

Nici Buga, nici Burdujan nu se vor antrena decit, in cel mai fericit caz, vineri dimineata, situatie in care prezenta lor in partida cu Poli Iasi este pusa sub semnul intrebarii. Colac peste pupaza, la antrenamentul de ieri, Vali Badoi s-a lovit si el, devenind incert.

Dinu a primit viza

Atacantul adus in aceasta iarna de la “satelitul” Rapid II, Viorel Dinu, se poate antrena din nou, dupa ce INMS i-a acordat viza medicala. Dinu fusese oprit de la efort, dupa ce, saptamina trecuta, i se descoperisera mici probleme la inima.

Neregulile erau de fapt cauzate de schimbarea brusca a programului de antrenament, fotbalistul sarind direct de la Magnetica in avionul rapidistilor care au mers in Antalya.

“Vreau titlul!”

Jerry Gane va urma un program special de pregatire si crede ca in maximum doua saptamini va fi in plenitudinea fortelor.

De ce la Rapid?

Jerry Gane: Pentru ca aici sint cele mai bune conditii din Romania. Vreau sa iau si eu un titlu in tara, deoarece nici cu Universitatea, nici cu Dinamo n-am reusit acest lucru.

Ai mai avut oferte?

Ceva din China, ceva din Elvetia si de la Vaslui. Sper ca Mircea Rednic sa nu se supere pe mine pentru ca nu m-am dus acolo.

Cum vezi intilnirea cu suporterii?

As vrea sa nu-mi poarte pica pentru ca i-am “impuscat” atunci cind, fiind la Dinamo, am invins cu 4-1 in Giulesti. Promit sa ma revansez si sa fac acelasI lucru fata de alte galerii, adica sa marchez pentru Rapid.

iulian.anghel@prosport.ro

florin.marian@prosport.ro