Fostul ministru al Justitiei Cristian Diaconescu a fost ieri la emisiunea Actualitatea Altfel, la Radio Delta RFI, realizata de Luca Niculescu.

El a apreciat ca in lupta anticoruptie, cea mai importanta este in prezent intarirea institutiilor implicate. Fostul ministru al Justitiei, Cristian Diaconescu, mai apreciaza ca masurile luate de succesorul sau, Monica Macovei - precum introducerea unor conditii mai stricte in declaratiile de avere ale demnitarilor - sint in graficul cerut de Uniunea Europeana.

Diaconescu este de parere ca sint multe sanse ca raportul Comisiei Europene asupra reformelor din Justitie sa fie pozitiv.

Crsitian Diaconescu a apreciat de asemenea ca alegerile anticipate, sustinute de presedintele Traian Basescu, ar fi o idee proasta, pentru ca ar putea pune in pericol calendarul aderarii la Uniunea Europeana.

Diaconescu a vorbit la Delta RFI si despre framantarile care macina in prezent PSD, si a preciat ca vechimea in partid nu ar trebui sa fie o conditie pentru a putea candida la o functie in partid, la Congresul din aprilie.

Document audio:

  • Cristian Diaconescu despre alegerile anticipate (Delta RFI-08.03.2005)